Політична реклама

Ще кілька тижнів в Україні не реєструватимуть авто

1062 0
Вже близько тижня в Україні не реєструються автомобілі, розповіли відразу в декількох великих автосалонах. Причиною цьому став збій нової Національної автоматизованої інформаційної системи (НАІС) Державтоінспекції, яка почала роботу цього року та мала спростити реєстрацію транспортних засобів.

"Ми подаємо всі необхідні документи в ДАІ, але вже більше тижня жоден автомобіль не вдається зареєструвати. Нам пояснюють, що нова система не працює. Залишається тільки умовляти клієнтів почекати", - сказав один з учасників ринку, який побажав залишитись анонімним, пише Zaxid.net з посиланням на "Комерсант-Україна".

НАІС планували ввести в експлуатацію ще 2011 року. Передбачалося, що вона об'єднає бази даних місцевих підрозділів ДАІ про зареєстровані автомобілі, видані документи, накладені адміністративні стягнення, і буде доступна кожному патрульному екіпажу. Автовласники тепер зможуть реєструвати автомобілі в будь-якому МРЕО країни в більш короткі терміни.

Але вже в липні минулого року Рахункова палата оприлюднила результати аудиту використання ДАІ бюджетних коштів (61 млн грн), заявивши, що ДАІ "фактично провалила введення в експлуатацію" НАІС.

У ДАІ визнали що проблеми з використанням системи є. "У нас виникли певні складнощі з постановкою і зняттям з обліку автомобілів. Як і всі нововведення, програма має проблеми, і має пройти час, щоб їх усунути", - пояснила начальник прес-служби управління ДАІ ГУ МВС України в Києві Наталя Сторожик.

Заступник міністра МВС Сергій Лекарь запевнив, що повноцінно на нову систему ДАІ перейшла тільки тиждень тому. "Коли запустили систему, люди на місцях не відразу зорієнтувалися, як нею користуватись. У результаті виходили некоректні дані. Але навіть при такій роботі ДАІ постановка або зняття з обліку транспортних засобів здійснювалися". За його словами, це питання вже вирішено, і ДАІ повинна реєструвати транспорт без затримок.

У неофіційних бесідах у ДАІ кажуть, що на усунення проблеми піде ще кілька тижнів.

"Збій у роботі системи триває вже близько тижня. Проблема в некоректній роботі обладнання та програмного забезпечення. Система переобтяжена - ми отримуємо сотні запитів на реєстрацію кожен день", - стверджує високопоставлене джерело видання в столичній ДАІ.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!