Ще немає фінальної моделі. Арахамія розповів, що знає про «інтелектуальний локдаун»

1248 0
Головний критерій виходу з нього – епідеміологічна ситуація в регіоні.
Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Так званий «інтелектуальний локдаун» означає, що вихід регіонів після нього буде не одночасним, а з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіонах. Про це заявив в ефірі Свободи слова на ICTV голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Він розповів, що ідею «інтелектуального локдауну» вперше озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, де обговорювалося, яким буде локдаун і чи буде він взагалі.

«Мова йшла про те, коли буде локдаун, чи буде локдаун і який саме це буде локдаун. То прем’єр-міністр визначив, що це не буде копія того локдауну, який був навесні, а це буде так званий «інтелектуальний локдаун», який має за собою мету, що після локдауну вихід нерівномірний, а з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіонах», – сказав він.

Деталізуючи, що означає «інтелектуальний локдаун» Арахамія додав, що «наприклад, у Вінниці ситуація краща – вони раніше вийшли з локдауну. У Миколаєві, наприклад, ситуація гірша – вони тривають».

Разом з тим, за його словами, в уряді поки немає фінальної його моделі, але її опрацьовують.

Читайте також: МОЗ просить збільшити фінансування медицини, щоб платити лікарям не менше 23 тис грн

Нагадаємо, 29 листопада Давид Арахамія заявив, що оцінює ймовірність введення жорстких карантинних заходів на певний період у 90%. Він повідомив, що уряд готує «інтелектуальний локдаун» і це не буде повний карантин, який був навесні, а скоригований на реалії в кожному регіоні. Арахамія також допустив припинення роботи громадського транспорту.

Разом з тим, джерела «Сегодня» у Кабінеті міністрів заявили, що локдаун в Україні діятиме з 23 грудня по 15 січня. «Варіант на два тижні відхилили. Зупинилися на датах з 23 грудня по 15 січня. Подробиці будуть вже цієї середи», –заявив співрозмовник видання.

У Міністерстві охороні здоров’я визнали, що карантин вихідного дня не дав бажаного ефекту, тому, швидше за все, його не продовжать.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!