Ще одна дитина з правцем потрапила в реанімацію у Львові

7891 0
Цього разу 5-річного хлопчика, який захворів на правець, доставили до Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» із Городоцького району.
фото: ukr.obozrevatel.com

фото: ukr.obozrevatel.com

Про це розповіла головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко. За її словами, хлопчик поранив ногу, ставши на іржавий цвях. Саме через цю рану в його організм потрапив збудник правця. Стан хворого – середньої важкості. Дитина в реанімації. Хлопчик не мав щеплень, тому й захворів на цю інфекційну недугу. Наталія Тімко пропонує організувати екскурсію в лікарню для всіх батьків, які відмовляються від вакцинації. На її думку, вони швидко змінять свою позицію, якщо побачать, на які муки прирікають дітей своїми відмовами, – пише Львівська газета.

Нагадаємо, нещодавно у Львові виявили правець у 8-річного хлопчика, який поранив палець на нозі, граючись із однолітками в селі. Хлопчик у дуже тяжкому стані, він ще бореться за життя, хоча лікарі не дають жодних втішних прогнозів.

Читайте також: Що таке правець і як від нього вберегтися: інфографіка

Довідка. Правець (лат. Tetanus) – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему, викликає тонічні й тетанічні судоми скелетних м’язових волокон, що ведуть до асфіксії. Будь-яке пошкодження шкіри чи слизових оболонок, забруднених спорами анаеробної палички Clostridium tetani може викликати це захворювання, яке у більшості випадків закінчується смертю ураженого. В Україні кількість летальних випадків від правця посідає четверте місце після СНІДу, сказу та мієлоідозу. У світі щорічно від правця гине понад 160 000 людей.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!