Ще одна парафія МП на Львівщині перейде до ПЦУ

5303 0
Це вже шоста громада Львівщини, яка увійде до складу ПЦУ.
Фото: Голос Сокальщини

Фото: Голос Сокальщини

Релігійна громада Української православної церкви МП у Великих Мостах Сокальського району вирішила перейти до Православної церкви України. Про це повідомляє видання Голос Сокальщини.

Читайте також: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву

Рішення прийняли на загальних зборах громади 20 січня. За перехід проголосували 234 члени громади, проти – шестеро. Тож Свято – Успенська парафія у Великих Мостах має увійти до складу канонічної Православної Церкви України та стане шостою на Львівщині, яка перейде до ПЦУ.

Раніше до Помісної церкви приєдналися парафіяни із сіл Піщани, Веречани, містечка Угнів, Карова та Жовкви. Всього на Львівщині є 60 церковних громад.

Читайте також: ПЦУ та УГКЦ домовились про спільну роботу у різних галузях

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі підписав томос для української церкви, а 6 січня його передали предстоятелю Православної церкви України Епіфанію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!