Ще одна парафія МП на Львівщині приєдналася до Православної церкви України

3109 0
Першою до ПЦУ приєдналася Жовківська парафія УПЦ МП.
Фото: ugcc.ua

Фото: ugcc.ua

У селі Карів Сокальського району, що на Львівщині, Церква святої великомучениці Параскеви П'ятниці перейде з УПЦ МП до Православної церкви України (ПЦУ). Таке рішення прийняла церковна громада, пише з посиланням на депутата Сокальської районної ради Олега Кожушко Zaxid.net.

Читайте також: Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву

За словами депутата, настоятель церкви Московського патріархату Мирослав Кінас підтримав рішення парафіян про перехід до ПЦУ. Карівська парафія стане п’ятою, хто з Московського патріархату перейде до Православної церкви України. Раніше до Помісної церкви приєдналися парафіяни із сіл Піщани, Веречани, містечка Угнів та Жовкви. Всього на Львівщині є 60 церковних громад.

Читайте також: День Об’єднавчого Собору православних церков пропонують зробити вихідним

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі підписав томос для української церкви, а 6 січня його передали предстоятелю Православної церкви України Епіфанію.

 



 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!