Ще одна релігійна громада Львівщини залишила УПЦ московського патріархату

4098 0
Настоятель громади не підтримав рішення людей і відмовився переходити під нову юрисдикцію.
Фото: ФБ/Максим Козицький

Фото: ФБ/Максим Козицький

Релігійна громада села Сулимів, що у Куликівській ОТГ на Львівщині, залишила УПЦ московського патріархату. Про це повідомляє голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Рішення про зміну канонічної підлеглості, тобто вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перехід до Львівської єпархії Православної церкви України, прийняла релігійна громада храму Вознесіння Господнього.

Читайте також: «Дім Путіна». У Львові невідомі залишили написи і залили піною двері храму УПЦ МП

Настоятель громади Григорій Фарат не підтримав рішення своєї пастви і відмовився переходити під нову юрисдикцію.

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!