На вулиці Личаківській у Львові відкриють амбулаторію сімейної медицини

4263 0
Торік у Львові запрацювали три нові амбулаторії сімейної медицини. Вже цього року амбулаторію відкрили для мешканців Нового Львова на вул. Тернопільській, 9. Наступна, 19 амбулаторія, запрацює у Личаківському районі на початку літа.
фото: hi.dn.ua

фото: hi.dn.ua

«Сьогодні, відповідно до медичного законодавства, відбувається наближення первинної медичної допомоги до місць щільного проживання населення. Якщо раніше робилися централізовані великі поліклініки, то останніми роками відбувається їхня децентралізація у місцях щільного проживання з тим, щоб зона обслуговування була приблизно 10-15 тис. осіб, і щоб людям було ближче добратися, і щоб обслуговування було комфортнішим», – розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Читайте також: Як львів'янам запобігти інфаркту. Поради лікаря

Нову амбулаторію сімейної медицини цього року відкрили на вул. Тернопільській, 9 для понад 12 тис. мешканців Нового Львова, – інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

«У 2017-му році плануємо відкрити амбулаторію сімейної медицини на вул. Личаківській, 119, і ремонтні роботи там вже розпочалися. Також плануємо відремонтувати ще одну амбулаторію на Рясне», – додав Володимир Зуб.

Загалом у закладах охорони здоров’я Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 91,5% населення міста.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!