Ще один депутат Львівської обласної ради хоче скласти мандат

3292 0
Депутат покинув Україну у перші дні повномасштабної війни.
Фото: mv.in.ua

Фото: mv.in.ua

Депутат Львівської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Микола Седіло написав заяву про складання депутатських повноважень. У перші дні повномасштабної війни він виїхав за кордон та досі не повернувся в Україну. Про заяву від депутата під час сесії 14 червня повідомила голова ЛОР Ірина Гримак.

Із її слів, наразі офіційно заява Миколи Седіла не надійшла до обласної ради. Також вона не повідомила подробиць та причин, з яких депутат вирішив припинити достроково свої повноваження.

Читайте також: Львівська облрада позбавила депутатського мандата Григорія Козловського

Крім того, депутати уточнили в голови, чи відомо, хто ще з представників депутатського корпусу зараз за кордоном. Гримак зазначила, що такі чоловіки і жінки є, проте прізвищ не назвала. Тому депутати вирішили звернутися до Державної прикордонної служби, щоб з’ясувати, хто з обласних обранців в час війни виїхав за межі України та упродовж 15 днів не повернувся.

Зазначимо, що Микола Седіло пройшов до Львівської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» на місцевих виборах у 2020 році. Він очолює постійну комісію з питань комунального майна. Також був депутатом облради попереднього скликання, пройшовши від політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Седіло є приватним підприємцем і засновником кількох підприємств, що займаються вантажним транспортом та будівництвом.

Читайте також: Пішли на фронт. Хто з львівських депутатів зараз воює

Як повідомляли місцеві ЗМІ, Микола Седіло виїхав з України 26 лютого через пункт пропуску «Дзвінкове» на українсько-угорському кордоні. Депутат покинув державу вже після введення воєнного стану та заборони на виїзд чоловікам призовного віку від 18 до 60 років. Водночас він не є багатодітним батьком та перебуває на військовому обліку призовників і підлягає мобілізації під час воєнного стану.

Нагадаємо, 14 червня Львівська обласна рада проголосувала за припинення депутатських повноважень депутата фракції «Європейська солідарність» Григорія Козловського. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!