Церква московського патріархату на Львівщині попри спротив священника перейшла до ПЦУ

4753 0
Настоятель церкви продовжував вести діяльність попри раніше звернення парафіян щодо переходу до ПЦУ.
Фото: upc.lviv.ua

Фото: upc.lviv.ua

У Дрогобичі храм Св. Іова Почаєвського на вул. Трускавецька, 56, що належав до московського патріархату, офіційно перейшов до Православної Церкви України. Відповідне рішення прийняли у Дрогобицькій міській раді 25 травня.

Зі слів міського голови Тараса Кучми, рішення про перехід церкви ухвалили на основі численних вимог громади, звернень прихожан храму та мешканців вулиці Трускавецької, на якій розташована будівля.

Читайте також: Священник УПЦ МП на Львівщині, якого облили зеленкою, проводив служби у будинку

Медіа.Дрогобиччина пише, що парафіяни вже раніше заявляли про своє бажання перейти до ПЦУ, однак настоятель храму Микола Мандзюк категорично відмовляв. На комісії, яка ухвалювала рішення перехід, священник також намагався захистити свою позицію.

Відтак, на теренах Дрогобича заборонено будь-яку діяльність московського патріархату. 

Нагадаємо, у Львові Свято-Воскресенський Новоафонський монастир, який вийшов з московського патріархату, офіційно перейшов до Православної Церкви України. 

Також на Львівщині заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Бориславі та Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!