Надзвичайна ситуація у Львові та молитва за закінчення коронавірусу. Головне за ніч і минулу добу

6546 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Depo.Львів

Фото: Depo.Львів

Коронавірус -  Кількість.  У Львові плюс один хворий на коронавірус (загалом – два). Деталі обіцяють повідомити згодом. У Львівській інфекційній лікарні з  підозрою на коронавірус госпіталізовані 61 особа. На самоізоляції – 32.

В Україні різке збільшення кількості хворих на коронавірус  – плюс 26 (в Києві одразу – 20 упродовж  доби, у Львові – ще 1). Разом – 73.

Ситуація стає критичною – кількість хворих може почати зростати в геометричній прогресії. Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець наполягає на впровадженні в Україні надзвичайного стану. Верховна Рада збирається на позачергове засідання. Як повідомив спікер Ради Дмитро Разумков опрацьовується низка нових законопроєктів, правда  не повідомив  саме яких. Не виключено, що вони, власне,  будуть стосуватися режиму надзвичайної ситуації (що це означає тут), який планується ввести в усій країні та інших обмежень.

Військовий Іл-76 доправив в аеропорт «Бориспіль» з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення нової коронавірусної інфекції. Зазначається, що йдеться про два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції – що це таке, читайте тут)) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з COVID-19.

Обіцяють, що медичні засоби, зокрема тести для ПЛР, уже в понеділок буде передано до лабораторій у кожен регіон України. Доставляти їх буде Нацгвардія.

Коронавірус – Транспорт – Ринки. Відсьогодні в громадському транспорті Києва зможуть їздити лише пасажири зі спеціальними перепустками. Такі документи будуть видаватися співробітникам стратегічних об'єктів і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, рятувальникам, медпрацівникам, обслуговуючому персоналу продовольчих магазинів і аптек.

У Чернівцях курсує їздять тільки кілька тролейбусів зі спецзнаками. При наявності службових посвідчень вони перевозять медиків, правоохоронців, рятувальників, працівників комунальних підприємств.

З 23 березня міський транспорт Тернополя призупиняє роботу. У Черкасах транспорт не курсує ще з 21 березня. Перевезення спецпасажирів здійснюють тролейбуси зі знаком «Червоний хрест» за перепусткою.  Повністю зупинений громадський транспорт в Ужгороді та Мукачеві. Луцьк, Нововолинськ –  теж саме.

У Львові транспорт ще курсує, правда за обмеженим графіком. Однак, очевидно, що найближчим часом обмеження торкнуться і нас.

Щодо ринків, то після того, як учора міністр Аваков закликав регіональних керівників розібратися з ними, «жити» вони будуть вже не довго.

Коронавірус  – Віра. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав готовий надати церкви та монастирі під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу, якщо цього вимагатимуть обставини.

Глава УГКЦ наголосив, що Церква зробить усе, щоб не дай Бог, не настала та хвилина, коли лікарям доведеться вирішувати котра людина буде жити, а котра вмирати, через те, що не буде місця, щоб врятувати кожного, хто потребує. «Як буде потрібно весь церковний, духовний простір стане такими шпиталями, де ми будемо разом з вами рятувати людські життя», - сказав він. Він попросив, щоб лікарі навчили священників це робити.

А папа Римський Франциск закликав усіх християн світу спільно помолитися за закінчення пандемії коронавіруса.

«У ці дні випробування, коли все людство зіткнулося із загрозою пандемії, хочу запропонувати всім християнам возз’єднатися у зверненні до небес. Запрошую всіх глав церков, всіх християнських громад, християн усіх конфесій звернутися до Всевишнього, помолившись одночасно. Запрошую вимовити «Отче наш» 25 березня опівдні», – сказав Франциск.

Завжди, під час великих негараздів, люди шукають силу у вічних цінностях. У родині, друзях, Церкві, вірі. У тому, що ніколи не зрадить. Тримайтеся за свої пріоритети. Добро переможе! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!