У Львові втілюють новий проект самоврядування. Як скористатися

1929 0
На пленарному засіданні Львівської міської ради прийняли проект ухвали «Про затвердження Тимчасового положення про місцеві ініціативи у місті Львові». Це ще один крок до для реалізації права львів’ян на самоврядування.
фото: www.skyscrapercity.com

фото: www.skyscrapercity.com

Згідно із проектом ухвали, львів’яни, які хочуть вирішити ту чи іншу проблему міста, можуть подати свою ініціативу на розгляд міської ради.

Для цього потрібно сформувати ініціативну групу не менш як із 5 осіб, описати проблему, зібрати 500 підписів членів територіальної громади на підтримку ініціативи та подати ці документи на ім’я секретаря Львівської міської ради. Після цього управління «Секретаріат ради» готує проект ухвали про розгляд місцевої ініціативи та передає його на  розгляд депутатам, які можуть підтримати або не підтримати його.

Читайте також: Система електронних петицій: чому Львів голосує пасивно та як це змінити

"У Львові є багато інструментів громадської участі, і одним із них є місцева ініціатива. Проте, згідно зі статутом міста, раніше потрібно було зібрати 10 тисяч підписів для того, щоб його використати. Відповідно, це був практично нереальний інструмент для використання. Зараз внесено зміни, щоб зменшити до збору 500 підписів. В ухвалі детально прописаний весь алгоритм цього процесу і є всі необхідні додатки. Інструкцію ми розмістимо на сайті lvivrada.gov.ua в розділі "Громадська участь" наступного тижня і мешканці зможуть це використовувати",  розповів Tvoemisto.tv Орест Файфурка, начальник відділу громадського партнерства управління "Секретаріат ради" ЛМР. 

Очікують, що прийняття цієї ухвали принесе такі результати:

•          удосконалення місцевих ініціатив як ефективного механізму участі мешканців Львова в місцевому самоврядуванні;

•          широке залучення населення до прийняття рішень на місцевому рівні;

•          формування довіри громадян до місцевої влади;

•          підвищення прозорості та відкритості діяльності органів місцевого самоврядування;

•          виявлення та вирішення локальних проблем, які найбільше хвилюють жителів.

Партнерська публікація

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!