Ще один Маріуполь. З’явилися фото зруйнованого росіянами Рубіжного на Луганщині

1831 0
Вцілілих будівель у місті немає, у дворах – кладовища.
Зруйноване місто Рубіжне на Луганщині/Фото: Сергій Гайдай

Зруйноване місто Рубіжне на Луганщині/Фото: Сергій Гайдай

Російські загарбники фактично знищили місто Рубіжне у Луганській області – вцілілих будинків немає, багато з них відновити неможливо. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі.

«Рубіжне розділило долю Маріуполя. Промислове місто зруйновано вщент, вцілілих будівель немає, багато будинків відновити неможливо. У дворах – кладовища», – написав він.

Голова ОВА нагадав, що до війни тут проживали понад 60 тисяч мешканців, які працювали на заводах, у бюджетній сфері, у розвинутому малому підприємництві. А сьогодні Рубіжне – це «розграбовані випалені цегляні коробки». Крім того, у місті досі залишаються люди, які «в заручниках у кадирівців мешкають у підвалах міста».

Гайдай зазначив, що місто доведеться будувати майже з нуля.

Нагадаємо, що на 86 добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню противник веде наступальну операцію у районах населених пунктів Лисичанська і Сєверодонецька. На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбили 14 атак атак ворога, знищили 8 танків, 14 одиниць бойової броньованої техніки та 6 одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БПЛА типу «Орлан-10»

Фото: Сергій Гайдай


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!