Ще один шпиталь у Львові прийматиме поранених з АТО

4015 0
Фундація Духовного Відродження УГКЦ, у співпраці зі Шпиталем ім. Андрея Шептицького та мережею аптек «D.S» відкриває нові можливості допомоги в рамках програми «Люди для військових», які постраждали у зоні АТО. Шпиталь ім. Андрея Шептицького пропонує надання медичної опіки постраждалим у зоні АТО за фінансової підтримки Фундації Духовного Відродження, а мережа аптек «D.S.» запропонує дисконтну картку на купівлю ліків для тих військових, які потребуватимуть довготривалого лікування.
seo-top-news.com.ua

seo-top-news.com.ua

«Така співпраця для нас є зараз на часі. З кожним днем кількість поранених військових збільшується, і потребуємо чим раз, тим більшого ресурсу. На базі Шпиталю постраждалі матимуть можливість пройти обстеження в амбулаторно-діагностичному відділенні та перебувати на денному стаціонарі у відділенні паліативного лікування, пройти рентгенографічне обстеження у рентген-кабінеті та всі необхідні процедури у фізіотерапевтичному кабінеті. А для тих, хто потребуватиме довготривалого лікування, мережа аптек «D.S.» пропонує картку на знижку, повідомив директор Фундації о. Тарас Милян.
 
В рамках програми «Люди для військових», військовослужбовці, які потребують медичного забезпечення, можуть пройти медичне обстеження, лікування на базі Шпиталю ім. Митрополита Шептицького. Вже з березня тут можна буде отримувати психологічний і духовний супровід. Люди, які матимуть труднощі з фінансами, щоб купити медикаменти, можуть отримати суттєву фінансову знижку від компанії «D.S.». У Фундації Духовного Відродження є людина, яка буде приймати усіх потерпілих, скеровувати їх до Шпиталю ім. Митрополита Шептицького. Коли будемо бачити, що є потреба в медичному забезпеченні, Фундація Духовного Відродження буде видавати дисконтну картку, кажуть організатори соціальної ініціативи.
 
"Багато людей доброї волі робить надзвичайно велику справу у сфері медичного забезпечення військовослужбовців, постраждалих на Майдані. Наша співпраця важлива тим, що ми об’єднуємо зусилля. Фундація Духовного Відродження рік тому виокремила програму «Люди для військових», в рамках якої скеровує особливу увагу на медичне забезпечення, на формування персональних медичних аптечок. Зараз бачимо велику потребу в допомозі на місці, щоб люди, які приїхали із зони АТО, мали куди прийти і отримати допомогу», - розповідає директор Фундації Духовного Відродження о. Тарас Милян.
 
«Діяльність Шпиталю завжди була прикладом служіння Церкви для суспільства. Через функціонування Шпиталю Церква завжди намагалася показати, наскільки важливо робити діла милосердя видимими. Оглянувшись на історію Шпиталю, ми 
можемо побачити, що допомога, яка надавалася від початку створення Шпиталю, була спрямована на найбільш потребуючих і найбільш незахищених, бідних людей. 
 
Одним з пунктів, чому Шпиталь був створений з ініціативи Церкви, була допомога військовим Української Галицької Армії. На жаль, сьогодні допомога військовим знову стає актуальною. 
 
"Впроваджуючи програму для військових, ми намагатимемося зберігати те бачення, яке початково закладене в діяльність Шпиталю, а саме допомога потребуючим людям цілісно. Адже людина має і духовний, і психологічний, і фізичний виміри. Ми маємо чимало фахівців, починаючи від терапевта, невропатолога, закінчуючи лабораторією, рентгеном. Відповідно, намагатимемося надати якісно медичну підтримку.
 
Окрім того, скоро ми відкриваємо окремий проект для військових, для постраждалих на Майдані, для родичів загиблих – Центр психічного здоров’я. У нашому Шпиталі ми надаватимемо всесторонню опіку військовим.
Переконаний, що сьогоднішня наша ініціатива відкриває нові можливості для об’єднання зусиль багатьох інших організацій, волонтерських структур, які сьогодні також надають допомогу. Це своєрідне запрошення до співпраці», - зазначає директор Шпиталю ім. Андрея Шептицького о. Андрій Логін.
 
«Ще з часів Майдану ми постійно допомагаємо і аптечками, і в інші способи. Ми розуміємо, що залишаються каліки, сироти. Ми не можемо вирішити проблему до Дня св. Миколая, тобто разово в рік. Ми усвідомили, що треба взяти на себе відповідальність на довгий період. Для нас моральним авторитетом є Церква. Тому ми попросили Фундацію, щоб вона адмініструвала і збирала людей, яким потрібна допомога. Бо це важливо, коли ми маємо списки цих людей, коли розуміємо, де вони живуть, їхній вік, стать, і, насамперед, їхню потребу. Через потребу ми розуміємо, що можемо вирішити проблему в якійсь перспективі. Аналізуючи таку базу даних, ми можемо залучати і наших партнерів, навіть конкурентів, можемо поділити території і заклади, за якими буде закріплена певна кількість людей. 
 
Спочатку ми розробили макет глибокої знижки. Ми зараз розглядаємо 10-відсоткову знижку. Будемо дивитись на потреби. Коли ми розуміємо, що є люди, які залишились інвалідами, хронічно хворими, то, можливо, ми зможемо відшкодувати повну вартість медикаментів. Ми будемо моделювати різні ситуації. Перша допомога, яку ми можемо надати вже зараз – це знижка. Залежно від ситуації, ми будемо додавати цінність для цих людей», - пояснює генеральний директор мережі аптек «D.S.» Олег Никулишин.
 
«На травень місяць ми плануємо провести два тури реабілітації військовослужбовців у нашому реколекційному центрі в Новояворівську, де хлопці зможуть психологічно і духовно відійти від зони АТО. Також у нас стартує стипендіальна програма для дітей загиблих військових в зоні АТО. На сьогодні ми вже маємо залучено 45 тис. 800 грн., які хочемо витратити на оплату навчання, гуртків для дітей загиблих»
 
За минулий рік Фундація Духовного Відродження змогла допомогти постраждалим на Майдані і в зоні АТО на суму 3,5 млн. грн.», - додав директор Фундації Духовного Відродження о. Тарас Милян.
 
Програма «Люди для військових» стартувала 1 серпня 2014 р. з благословення митрополита Ігоря (Возьняка) та передбачає: медичне забезпечення військових; лікування, пошук можливостей протезування, реабілітація, фізичне оздоровлення; пост-воєнний супровід: допомога психолога, робота з алкозалежними, духовна опіка; підтримка родин військових: матеріальна допомога, стипендіальна програма для дітей військових.
 
Благодійна установа «Шпиталь ім. Митрополита Шептицького» - медична установа, заснована 1903 року для надання лікарської допомоги для найменш забезпечених мешканців міста, працювала до 1944 р. У 1992 році Шпиталь відновив свою діяльність й надалі продовжує розвивати свої можливості, орієнтуючись на забезпечення цілісної опіки над хворими.
 
Контакти: Фундація Духовного Відродження УГКЦ (пл. Св. Юра, 5, тел. 067 679 02
07), [email protected], [email protected], Карнаух Олена тел. +38 067 499 89 36;
координатор програми «Люди для військових» Наталя Натробіна, +38 097 639 09
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!