Ще плюс 500: Львівський виш очолив рейтинг ВНЗ, яким збільшили держзамовлення

4114 0
За попередніми даними визначено ТОП-20 вишів, що отримали найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення завдяки цьогорічному нововведенню «місце йде за абітурієнтом». У рейтинг потрапили і два львівські виші. Про це інформує Урядовий портал.

Перше місце у топ-20 зайняв Національний університет «Львівська Політехніка». Таким чином, порівняно з минулим роком, вона отримала 498 додаткових місць. Другу позицію в списку та 393 додаткових місця отримав КНУ ім. Т. Шевченка. На третй сходинці КНЕУ ім Вадима Гетьмана –  додалося 253 місця.

Додаткові місця отримали не лише київські, а й регіональні виші -   11 з 20 ВНЗ у ТОПі. Окрім «Львівської політехніки», до першої десятки увійшли такі регіональні виші як ХНУ ім В.Н.Каразіна - 231 додаткове місце, ЛНУ ім І.Франка – 210 додаткових місць, Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка - 174 додаткових місця, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 169   додаткових місць.

 Читайте також: БІЛЬШЕ ЧИ МЕНШЕ: ДОСЛІДНИКИ ВИЗНАЧИЛИ СПРАВЖНІЙ ВІК «ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ»

 «Це попередні результати. Вони демонструють, що місця зосередились в сильніших університетах, а побоювання, що все держзамовлення сконцентруються тільки в Києві, були явно перебільшені. Зокрема, ми бачимо, що в ТОП-20 вишів за збільшенням місць держзамовлення,  більше половини - це не київські виші. І основне, практика показала, що ця система піднімає прохідний бал і кращі абітурієнти отримують можливість навчатися в університетах», - зазначила Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу на тему: «Вступна кампанія-2016: результати і висновки».

Нагадаємо, раніше за результатами вступної кампанії Міністерство освіти і науки визначило виші, куди надійшла найбільша кількість заяв від вступників. У трійку лідерів ВНЗ за популярністю у абітурієнтів увійшли Київський національний університет ім. Т. Шевченка – 62 тис 490 заяв, Львівський університет ім. І. Франка – 56 тис 622 заяви та НУ «Львівська політехніка» – 54тис 599 заяв.

 

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!