Ще шість країн визнали українські Covid-сертифікати

1703 0
Вакциновані українці зможуть відвідувати ці країни без ПЛР-тестів та самоізоляції, якщо це дозволяє епідситуація.
Фото: Главком

Фото: Главком

Українські сертифікати про вакцинацію від Covid-19 визнали ще шість країн, що увійшли до складу Довірчої мережі е-здоров’я ЄС. Йдеться про Чорногорію, Туніс, Таїланд, Ліван, Тайвань та Уругвай. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: МОЗ змінило змішані схеми вакцинації від Covid-19. Як тепер комбінувати

Відтак, українські громадяни при в’їзді до цих країн зможуть використовувати цифрові Covid-сертифікати, отримані в «Дії». Зокрема, це стосується тих осіб, які отримали щеплення від коронавірусної інфекції або нещодавно одужали. Українці мають можливість відвідувати ці держави без ПЛР-тестів та самоізоляції, якщо це дозволяє епідемічна ситуація.

Загалом до складу Довірчої мережі е-здоров’я ЄС входить 60 країн світу. Повний перелік країн-учасниць мережі можна знайти тут. У 2022 році цю мережу планують розширити до 80 країн-учасниць.

Нагадаємо, що вакциновані бустерною дозою отримають нові Covid-сертифікати. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!