Ще троє людей на Львівщині померли від грипу. Хворих закликають не ігнорувати лікарів

3269 0
Вірус грипу А спричинив важкі пневмонії у померлих.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

На Львівщині від грипу померли ще троє людей – 45-річний мешканець Львова, 47-річний мешканець Мостиського району і 78-річний чоловік з Яворівщини. Про це повідомив заступник керівника Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Олег Когут, передає Zaxid.net.

Читайте також: Не лише грип: якими вірусами львів'яни можуть заразитись цієї зими

Чоловіки померли у період 13-17 лютого від важких форм пневмонії, спричиненої вірусом грипу А, про що свідчать дані лабораторного дослідження. Водночас Олег Когут додав, що вони, як і інші троє людей, померлих від ускладнень грипу на Львівщині цьогоріч, мали супутні хвороби.

Раніше Олег Когут у коментарі Tvoemisto.tv наголошував, що люди, які мають хронічні захворювання і перебувають в групі ризику, обов’язково мають робити щеплення від грипу. А звертатись до лікаря потрібно, щойно з’явились ознаки застуди, адже так можуть починатись серйозні захворювання.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

«Жодне інфекційне захворювання не буває легким, а особливо якщо його не лікувати або лікувати неправильно. Під симптомами застуди можуть ховатись багато інших захворювань – менінгіт, кір – вони починаються аналогічно до респіраторної інфекції. Тільки лікар може встановити діагноз і призначити належне лікування. Треба врахувати, що від вірусних хвороб у нас практично немає ліків. Переважно знімають симптоми, але які симптоми і як знімати, на що звернути увагу, які ліки дати, щоб не було ускладнень, – це робота виключно лікаря. В аптеці цього не зроблять, хоча ліків дадуть скільки завгодно на будь-які симптоми», – каже Олег Когут.

Загалом з початку року на Львівщині від грипу померли вже шестеро людей.

 

ТЕГИ: грип, смерть

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!