Політична реклама

До кінця року львів'яни зможуть їздити до ЄС без віз

1876 0
ЄС може ввести безвізовий режим з Україною вже до кінця року.

Міністр закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом вже до кінця 2014 року, повідомляє Українська правда.

"Якщо бути реалістами, ми можемо отримати безвізовий режим з ЄС до кінця року. Нам потрібно прийняти декілька законів та кілька підвідомчих актів, які передбачають введення біометричних паспортів, контроль на кордонах", - повідомив він.

За його словами, обговорюється й інший варіант співпраці.

"Інший варіант, про який ми говоримо з європейськими колегами, полягає в тому, що країни євроспільноти повинні видавати довгострокові та багаторазові візи. Якщо вони будуть видавати візи не на три місяці, а як мінімум на рік, а максимум на п'ять, то ми знімемо це питання", - зазначив Андрій Дещиця.

Глава МЗС також прокоментував питання про можливий вступ України в НАТО.

"Зараз питання про вступ України в НАТО не стоїть, і ми не подаємо заявку про членство України в НАТО", - зазначив він.

Міністр закордонних справ також прокоментував часткове підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Угода буде підписана повністю. Але не будуть введені в дію всі розділи цієї угоди, зате будуть перераховані розділи, які будуть задіяні пізніше. Якщо сказати простіше, ми підписуємо частину політичної угоди та частину угоди про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі (DCFTA)", - нагадав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!