Щепили понад 5 млн людей. У Польщі вакцини від коронавірусу показують 99% ефективності

2040 0
У Польщі схвалені до використання вакцини проти коронавірусу компаній Moderna, Oxford/AstraZeneca та Pfizer/BioNTech.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

У Польщі вакцини проти коронавірусу показали на практиці ефективність у 99%. У країні щеплення отримали вже понад 5,5 млн людей. Про це повідомляє Громадське з посиланням на міністра охорони здоров’я Польщі Адама Недзельського.

За його словами, лише у 51 тисячі щеплених людей виявили коронавірус. Це 0,9% від загальної кількості. Водночас понад половина заражень відбулась протягом 14 днів після першої з двох доз вакцини. Тобто імунітет повністю ще не встиг сформуватися.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

«Це простими словами означає, що рівень захисту перевищує 99%», – наголосив міністр.

Додамо, що в Польщі схвалені до використання вакцини проти коронавірусу компаній Moderna, Oxford/AstraZeneca та Pfizer/BioNTech.

Нагадаємо, що протягом минулої доби у Польщі виявили 21 703 випадки зараження коронавірусом, а 245 пацієнтів померли. Загалом в країні від початку пандемії зафіксували понад 2,5 млн випадків інфікування, серед них летальних – 58 421. Через нову хвилю пандемії там з 20 березня запровадили загальнонаціональний локдаун. Він мав діяти щонайменше до 9 квітня, але його продовжили до 18 квітня.

Читайте також: Україна не планує впроваджувати Сovid-паспорти, для подорожей наразі вистачить і довідки

В Україні ж 10 квітня перше з двох щеплень проти коронавірусу зробили 4 048 людям. Загалом перше щеплення вже отримали 377 048 людей та ще 5 завершили вакцинацію – отримали другу дозу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!