Що буде із лікарнею у Соснівці. Громада не може дофінансовувати заклад

1490 0
Лікарню планували приєднати до госпіталю імені Юрія Липи у Винниках
Фото: Volynnews.com

Фото: Volynnews.com

Львівська обласна лікарня відновного лікування № 3, що у Соснівці на межі закриття. До середини лютого керівництво закладу мусить напрацювати ефективний план виходу із кризи, інформує пресслужба Львівської обласної ради.

Читайте також: У Львові призначать директорів 5-ти комунальних обласних медзакладів

Торік цей заклад, у рамках реорганізації приєднували до госпіталю імені Юрія Липи у Винниках. Втім, проти «оптимізації» і приєднання виступили працівники і Червоноградська міська рада.

«Потреба закладу у фінансуванні – 7,9 млн грн. Разом з тим від НСЗУ лікарня отримує 3,6 мільйони. Тут ввели платні послуги, але за два місяці таким чином заробили 139 тисяч гривень. Навіть якщо це помножити на 12 місяців року, зрозуміло – сума не покриває фінансової діри», – каже голова профільної комісії облради Анна Ярмола.

Вона додає, що лікарню не зможуть прийняти на баланс червоноградської громади та дофінансовувати потреби закладу. Але торік, саме на таких умовах заклад залишили окремим.

«Ця лікарня направду потрібна. Вона обслуговує не лише мешканців Червоноградської громади, а й прилеглих районів. Присутність на цій території шахт, великої кількості ветеранів АТО/ООС, які потребують реабілітації після отриманих травм, робить працю лікарів закладу дуже важливою. Але без фінансування лікарня не зможе надавати належні послуги пацієнтам», – додала Анна Ярмола

Читайте також: Нижче історичного бюджету. Медицина Львівщини недофінансована на 800 млн грн

За її словами, керівнику установи дали час до 15 лютого, аби напрацювати ефективні шляхи виходу із ситуації, що склалась, та подати пропозиції на розгляд комісії.

Нагадаємо, із 1 квітня 2020 року розпочався другий етап медичної реформи. За ним 27 пакетів медпослуг з Програми медичних гарантій стали безкоштовними. Укладати договори з НСЗУ можуть як державні, так і приватні клініки. За визначеними сумами НСЗУ відшкодовуватиме закладу кошти, які він витратив на консультацію, обстеження, лікування чи хірургічну операцію пацієнтові.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!