Що буде на місці аптеки на Міцкевича

2198 0
Попередні орендарі перенесли аптеку в інше приміщення.
Фото: Андрій Москаленко

Фото: Андрій Москаленко

У приміщенні на Міцкевича, де довгий час працювала аптека, залишать аптеку, втім із іншою юридичною особою орендаря. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Чи мають старовинні аптеки Львова шанс на відродження? Відео

«НАК "Надра України" погодились з нашою позицією залишити аптеку. Зміниться лише юридична особа», – зазначив Андрій Москаленко.

За його словами, управління охорони історичного середовища має стежити, аби у приміщенні знову запрацювала аптека з автентичним інтер’єром. Крім цього, на вікнах приміщення ознакували, що у цьому приміщенні буде аптека.

Додамо, що вчора попередні орендарі ТзОВ «Аптека на Марійській», які довгий час конфліктували з власниками НАК «Надра України», заявили, що переїдуть у інше місце, адже за їхніми словами, в останні роки умови оренди були неприйнятними.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

Нагадаємо, спроби виселити аптеку розпочалися ще з 2015 року. Був судовий процес, після якого суд задовольнив позов НАК «Надра України» і зобов’язав аптеку виселитися. Однак власники аптеки подали апеляцію і виграли справу. У ДП «Західукргеологія», яке є дочірнім підприємством «Надра України», у коментарі Tvoemisto.tv заявили, що термін дії договору оренди закінчився ще у березні торік, проте орендарі приміщення не повернули його власникам.

12 липня представники мерії зустрілись з керівниками НАК «Надра України» та погодили знайти механізм продовження функціонування аптеки у цьому приміщенні. Пізніше у міській раді повідомили, що орендарі погодились дійти до компромісу, щоб аптека продовжила роботу.

Згідно з даними системи Youcontrol, НАК «Надра України» є держструктурою, якою керує Ярослав Климович. Підприємство зареєстроване за адресою аптеки на Міцкевича, 8.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!