Музей чи дім ветерана: що буде в будівлі російського культурного центру

1649 0
На ремонт та відновлення будівлі треба щонайменше 5,5 млн гривень.
Фото: Львівська обласна рада

Фото: Львівська обласна рада

В будівлі по вулиці Короленка, яку раніше орендував в обласної ради Російський культурний центр, планують облаштувати установу для ветеранів російсько-української війни.

Під час обговорення майбутнього цієї споруди, що відбулося сьогодні у Львівській обласній раді, представники різних середовищ – ветеранських організацій, волонтерів, громадських активістів та депутатів різних рівнів – висловлювалися різні думки щодо призначення будівлі та форми її управління.

За даними представників проектної фірми, які проводили оцінку  стану будівлі, приведення її до нормального стану коштуватиме щонайменше 5,5 млн грн, бо йдеться про загальнобудівельні роботи без розробленого проекту.

Як розповів заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, приміщення залишиться у комунальній власності, однак важливо уже найближчим часом вирішити, що саме буде в цій будівлі, щоби можна було замовити проект, скеровувати його на експертизу та оголошувати тендери на підрядника.

Читайте також: У Львові примусово виселяють російський культурний центр

«Ми маємо це зробити швидко, щоби 14 жовтня наступного року вже відкрити це приміщення», – наголосив Гірняк.

За його словами, будівлю передадуть для використання ветеранськими організаціями, однак слід вирішити, що саме там розташуються – музей чи заклад під умовною назвою Дім ветерана, де зможуть збиратися учасники війни для проведення різних акцій.

Також учасники обговорення пропонували створити в будівлі музей АТО, однак прозвучали заперечення, що площа під музей надто мала. Там хіба влаштувати експозицію, яка займатиме частину приміщення площею понад 300 м.кв.

Депутат Львівської обласної ради Уляна Дорош запропонувала не забути й про родини загиблих українських воїнів – в такому центрі могли б збиратися на різні заходи родичі загиблих вояків, зокрема, їхні діти.

У підсумку учасники обговорення вирішили продумати пропозиції та зібратися за кілька тижнів, щоби ухвалити кінцеве рішення.

Нагадаємо, влітку цього року Російський культурний центр за рішенням суду виселили з будівлі на Короленка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!