Що буде замість книгарні. Приміщення на Кропивницького виставили на аукціон

1804 0
Аукціон відбудеться 9 серпня. В умовах оренди не прописане цільове призначення, тож на місці книгарні може з’явитись будь-який інший громадський заклад.
фото:google.com/maps

фото:google.com/maps

У Львові приміщення колишньої книгарні на площі Кропивницького, 10, що навпроти костелу святих Ольги і Єлизавети віддають в оренду на аукціоні Prozorro за пів ціни.

Читайте також: Донька Козловського переоблаштує під готель пам'ятку на проспекті Свободи

Йдеться про нежитлові приміщення першого поверху під індексами 1-1, 1-2, 1-3, 1-4 загальною площею 71,4 кв. м. за адресою пл. М. Кропивницького, 10

«Даний об’єкт не є пам’яткою архітектури, розташований у Франківському районі Львова, технічний стан задовільний, наявні інженерні комунікації: електропостачання, водозабезпечення та водовідведення. Опалення - індивідуальне від котла», – йдеться у повідомленні.

Ще взимку 2020 року одна з книгарень, що кілька десятків років працювала навпроти Церкви Св. Ольги та Єлизавети зачинилась.

У червні 2021 року її приміщення вперше виставили на аукціон, але торги не відбулися, бо не було учасників. Вартість оренди, яку запропонувало місто, становила понад 37 тисяч гривень на місяць. Приміщення належать місту та перебувають на балансі ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради». Перший поверх здають в оренду на 5 років.

Згодом місто оголосило новий тендер із зниженою на 50% вартісттю – 18 696 грн за місяць. У результаті торгів вартість може змінитись.

Аукціон має відбутись 9 серпня 2021 року. В умовах не прописане цільове призначення, тож на місці книгарні може з’явитись будь-який інший громадський заклад.

Твоє місто: Карантин добив. У Львові закривають культову «Українську книгарню»

Нагадаємо, у Львові закрилась «Українська книгарня» на проспекті Шевченка,8. Згодом у це приміщення переїхала книгарня мережі «Є», яка працювала на вулиці Галицької, 9.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!