Що чекає на водіїв у 2016 році: 5 змін у законодавстві

4327 0
Поточний рік вже приніс автомобілістам чимало змін та наступний обіцяє бути не менш «продуктивним». Зміни у законодавстві в основному пов'язані з митною вартістю автомобілів та оподаткуванням. Пропонуємо 5 найважливіших змін для українських водіїв, які вступили в силу у кінці 2015, або мають набрати чинність у 2016 році.
фото: yurincom.com

фото: yurincom.com

1. Ще з 6 грудня в Україні ввели додаткове мито 12,12% на нові авто з Узбекистану, а з 3 січня вводять спецмито на нові авто виготовлені в Російській Федерації 10-17%.

2. З 1 січня в Україну буде заборонене ввезення автомобілів старших 5 років, які не відповідають екологічним стандартам Євро-5, відповідно до угоди про асоціацію з ЄС.

3. Тим часом, згідно законопроекту №3251, який має розглянути Верховна Рада, пропонується зменшити розмір акцизного податку на б/в автомобілі до рівня нових, проте, законопроект ще не прийняли. 

4. Мінфін пропонує, щоб транспортний податок - 25 тисяч гривень на рік - платили власники автомобілів, вартість яких становить більше 1 мільйона гривень. Про це йдеться у законопроекті №3688 Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році.

5. Також, у Верховній Раді до кінця року повинні зареєструвати законопроект, який поверне українцям технічний огляд транспортних засобів. Для легкових автомобілів його планується ввести з 2019 року, а для решти транспорту – з 2022 року. В залежності від типу транспортного засобу, планується, що техогляд потрібно буде проходити один раз в один-чотири роки.

Джерело: automotoclub.info

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!