Що дасть платне паркування Львову та водіям?

2339 0
Безкоштовне паркування часто є проблемою не лише для пішоходів, але й для самих водіїв, іноді створюючи незручності для проїзду. Водночас платити за паркомісце готові далеко не всі. Що дасть місту Львову запровадження платного паркування, і яка корить з цього водіям, яким відтак доведеться платити гроші за наразі безкоштовну «послугу» – дізнавалось tvoemisto.tv.
Фото: kiyany.obozrevatel.com

Фото: kiyany.obozrevatel.com

Активіст руху «Дайте пройти!» Мирослав Голяк вважає, що таку світову практику як платне паркування Львову доведеться запровадити рано чи пізно. Він розповів tvoemisto.tv про переваги, які отримає Львів від платного паркування:

 

- місто отримає гроші. І буде дуже правильно, якщо ці гроші використають на щось цільово, наприклад, на розвиток громадського транспорту. З наявних прикладів маємо паркінг на вул. Валовій. Кошти, зібрані тут, йдуть до бюжету ЛКП «Львівавтодор», яке, в свою чергу, закупило за них болларди (автоматизовані обмежувачі заїзду в пішохідну зону, – ред.). Або, наприклад, нові паркінги облаштувати.

- впорядковане паркування. Адже зараз – хаос! Але одночасно потрібна і каральна система. Багато людей залишають автомобілі навіть перед в'їздом на платний паркінг, бо шкодують заплатити 4 гривні. При правильному механізмі покарання вони цього зробити не зможуть.

- часткове зменшення корків, впорядкування дорожного руху. Є місця, де це дуже б допомогло. В першу чергу, йдеся про перехрестя, де часто запаркована одна зі смуг.

Для львівських водіїв, на думку Мирослава Голяка, також буде низка переваг від такої зміни:

- завжди буде місце, де припаркуватись. Як писав російський блогер Ілля Варламов, платні паркінги – це найкраще, що могло трапитися з Москвою. Він ходить і фотографує її порожні вулиці: тепер там завжди є місце, де можна припаркуватись. Та це і постір вивільнить, який можна використати з користю для міста.

- правильний тариф за паркування – менше йти пішки. При правильній тарифній політиці можна буде припаркуватися в мізерній досяжності від точки, куди тобі треба дістатися. Але виключно при правильній політиці, адже у Львові паркінг на вул. Валовій зараз забитий, бо занадто дешево (4 грн/год, – ред.).

Відео Антона Шишкіна з youtube.com 

Зазначимо, в Україні можна буде платити за паркування з мобільного телефону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!