Що, де і як найчастіше купують українці в інтернеті?

4449 1
Бар’єри для покупок в інтернеті з кожним роком зменшуються. Компанія GfK Ukraine опублікувала результати дослідження українського онлайн-ринку за підсумками минулого року.
фото: fotofakt.in.ua

фото: fotofakt.in.ua

У 2014 році найчастіше через інтернет купували побутову та комп’ютерну техніку й електроніку (72% онлайн-покупців сказали, що купували цю категорію товарів за останні 12 місяців). Разом з тим, стали менше купувати цифрову техніку (мобільний телефон, електронна книга, комп’ютер і т.д.), однак її все одно купують найбільш активно серед усіх категорій побутової техніки та електроніки.

На другому місці – придбання одягу: як і 2013 року, половина онлайн-покупців купували одяг через інтернет протягом останніх 12 місяців. Косметика і парфумерія залишається на третьому місці за популярністю (37%).

Читайте також: Як вдало підібрати одяг онлайн

Четверте місце займають товари для дітей (одяг і взуття, іграшки) та аксесуари і подарунки (ювелірні прикраси, біжутерія, годинники, сумки тощо). На п’ятому місці – придбання взуття.

Окрім того, у 2014 році суттєво зменшились бар’єри щодо покупки різних товарів онлайн, а саме: продуктів харчування, медичних препаратів, взуття, косметики та парфумерії, одягу, автотоварів, книг (як в друкованому, так і в електронному вигляді), товарів для дітей та спортивного інвентарю.

Найпопулярнішим серед сайтів для порівняння цін залишився price.ua, hotline.ua та market.yandex.ua. Лідером серед торгових майданчиків та сайтів із оголошеннями за показником користування став slando.ua/olx.ua, посунувши aukro.ua на другу сходинку. Третє місце за показником користування зайняв prom.ua.

Читайте також: УГКЦ створила інтернет-крамницю. Що можна придбати?

Одночасно спостерігається інтерес онлайн-покупців до придбання товарів через соціальні мережі: у 2014 році 39% робили замовлення через соціальні мережі. У 2013 році таких користувачів було лише 12%.

Дослідження відбулося у січні 2015 року за допомогою онлайн-панелі GfK Ukraine. Було проведено 1028 інтерв’ю з інтернет-користувачами у віці старше 18 років, включаючи інтерв'ю з «онлайн-покупцями» – тими, хто здійснював покупки в інтернеті за останні 12 місяців; та інтерв'ю з «непокупцями» – тими, хто не здійснював покупки в інтернеті за останній рік. Вибірка репрезентативна за статтю, віком, регіоном, розміром населеного пункту, частотою користування інтернетом, однак не включає АР Крим.


Читайте також:
25 Червня, 2016 14:32
Sanechek Інтернет-магазини все більше користуються популярністю серед українців, бо усім відома вигідність покупок товарів чи послуг через інтернет. Інтернет-магазини для залучення приватного покупця пропоную все більш вигідні пропозиції по товарам чи послугам. Є можливість зустріти в інтернеті один інтернет-магазин [***]://retown.kiev.ua у якому є можливість побачити непогані варіанти для якісного ремонту підлоги.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!