Що для львів’ян зміниться з 1 грудня

3359 0
Найважливіші зміни, які розпочнуться уже з початку грудня
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Від сьогодні, 1 грудня в Україні збільшать прожитковий мінімум, а в банк можна буде не носити паперові документи, якщо є додаток «Дія».

Збільшиться прожитковий мінімум

З 1 грудня в Україні зростає прожитковий мінімум. Збільшаться, відповідно, і виплати, які до нього прив'язані: пенсії, допомога по безробіттю, допомога на дітей та аліменти.

Прожитковий мінімум за категоріями буде таким:

для дітей віком до 6 років – 1 921 грн;

для дітей віком 6-18 років – 2 395 грн;

для працездатних осіб – 2 270 грн;

для осіб, які втратили працездатність – 1 769 грн.

Мінімальна зарплата до прожиткового мінімуму прямо не прив'язана, тому у грудні залишиться на рівні 5 тис. грн. Проте індексація зарплати до прожиткового мінімуму прикріплена – у грудні вона складе 2 270 грн. Індексацію повинні проводити всі роботодавці.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю залишиться без змін, а максимальний зросте до 9 080 грн (4 прожиткові мінімуми).

Мінімальна пенсія зросте на 57 грн і складатиме відтепер 1 769 грн. Надбавка за вислугу років становитиме 17,69 грн щомісяця за кожен додатковий рік (1% від мінімальної пенсії).

Самотнім українцям, яким понад 80 років, з грудня нараховуватимуть 707 грн 60 коп. (40% прожиткового мінімуму).

Паспорти з «Дії» можна показувати у банках

З 1 грудня у банках можна буде проводити касові операції за допомогою електронних документів у мобільному додатку «Дія». Тобто клієнтам банків, які мають електронний паспорт у «Дії», більше не потрібні паперові документи для підтвердження своєї особистості в банківському відділенні.

Проведуть реформування в оцінці нерухомості

З 1 грудня в Україні продовжать другий етап реформування системи оцінки нерухомості.

Згідно з чинним законодавством, купівля-продаж, здача в оренду, внесення нерухомості до статутного капіталу супроводжується подвійний оплатою за оцінку – окремо за землю, окремо за власне нерухомість. Наразі ж планують запровадити єдину оцінку об'єкта без поділу на оцінку землі і нерухомого майна.

Крім того, для українців буде надаватися нова адмінпослуга: автоматична видача довідки про вартість нерухомості в електронному вигляді. Передбачено, що кожен зможе самостійно зробити на сайті оцінку своєї нерухомості і використовувати звіт для укладення угоди.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!