Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради

3620 0
У ніч з суботи на неділю Україна перейде на зимовий час. Такий перехід для організму людини не лишається без наслідків. Тому потрібно допомогти перейти організму на новий час. Пропонуємо кілька порад, що допоможуть це зробити.
Фото: aceshowbiz.com

Фото: aceshowbiz.com

1. По-перше, зважаючи на те, що поступова перебудова організму триває близько двох тижнів, на цей період потрібно постаратися зменшити фізичні і психологічні навантаження, як на роботі, так і удома.

2. Якщо є можливість - відкладіть складні справи або, принаймні пересуньте їх на пізніший термін. А в перші дні, особливо в перші три дні, просто необхідно дати організму більше сну.

3. Просинаючись за новим часом, лягати спати потрібно по старому часу. В усякому разі, потрібно подовжити тривалість сну на годину, незважаючи, у який бік переводять стрілки.

4. Варто приймати вітаміни, зокрема вітамін С. Він забезпечить плавну перебудову нашого внутрішнього біологічного годинника.

Нагадаємо, зимовий час є «астрономічним», літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії. У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом. Не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять

За інформацією: expres.ua та domovyk.com.                        

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!