На правах реклами

Що допоможе львів’янам контролювати діяльність місцевих рад

1680 0
У понеділок, 19 жовтня, народний депутат, кандидат на посаду міського голови, лідер партії «Громадський рух «Народний контроль» Львова Дмитро Добродомом разом з Львівським міським та обласним осередками партії уклали Меморандум про співпрацю з громадською ініціативою «Прозорі ради». Зокрема, від імені міської організації меморандум підписав її голова Андрій Білоус, а від обласної – керівник «Народної Самооборони» Львівщини та голова обласної організації партії «Народний контроль» Валерій Веремчук.
фото: прес-служба "Народного контролю"

фото: прес-служба "Народного контролю"

Відтак, Меморандум передбачає запровадження доступу громадян на засідання міської ради, її комітетів, комісій, оприлюднення рішень сесії ради, виконкому, порядку публікації проектів рішень, порядку звітування депутатів перед громадою, порядку запобігання конфлікту інтересів, механізму ініціювання громадських слухань, місцевої ініціативи тощо.

 «У 2014-2015 роках Верховна Рада прийняла низку важливих антикорупційних законів, які направлені на протидію корупції на місцях, – пояснює координатор кампанії, голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран. – Проте в самих місцевих радах ці норми так і не запрацювали – депутати міськ- та облрад саботують їх впровадження. Тому для нас важливо до виборів отримати публічну обіцянку від партій та кандидатів, що норми будуть впроваджені, а ради стануть менш корумпованими і прозорішими».

«Народний контроль» підписав Меморандум ініціативи «Прозорі ради», оскільки його положення практично співпадають з «Антикорупційним планом», з яким я разом з командою йду на місцеві вибори», – наголосив Дмитро Добродомов.

Додамо, виборчий список партії «Громадський рух «Народний контроль» до Львівської обласної ради очолив Андрій Білоус, до міської – Валерій Веремчук.

Раніше політична партія «Громадський рух «Народний контроль» підписала Меморандум про співпрацю з коаліцією громадських організацій «Прозорі ради» на всеукраїнському рівні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!