Що допоможе підготувати організм до весни: три чинники

3720 0
Із приходом весни усі хочуть тішитись першим теплим промінчикам сонця. Та через ослабленість організму,часто відчувають пригнічення і навіть безсилими, тому варто завчасно потурбуватись про здоров’я.
фото: www.unicas.pe

фото: www.unicas.pe

Вітаміни

Як відомо перші весняні місяці характеризуються недостатністю вітамінів в організмі людини. Це пов’язане із тим, що у зимові та весняні місяці ми порівняно менше живаємо свіжих овочів та фруктів, окрім того вміст вітамінів у цих продуктах є меншим, ніж улітку та восени.

Проте не поспішайте бігти до аптеки за полівітамінними комплексами — розпочати варто з перегляду свого раціону. Взимку в наше меню в основному входять вуглеводи та жири, а от вітамінів і мінеральних речовин, які нам необхідні для гарного самопочуття, не вистачає. Тож перше, що варто зробити, — це поповнити в організмі запаси вітамінів і мінералів, витрачених за зиму.

З весняним стресом дуже добре допомагає справлятися вітамін С. До того ж він є антиоксидантом, підвищує стійкість організму до інфекцій. Їжте більше зелені, цитрусових, пийте відвар шипшини.

Вітамін А можна отримати майже з будь-яких рослинних продуктів жовтого та червоного кольору (морква, гарбуз, червоний перець, помідори). Він необхідний нам для відновлення клітин, корисний для зору, нормалізує обмін речовин.

Не забувайте також про морську рибу та морепродукти. У них містяться вітаміни групи В: B1, B2, B6, B12 — і PP. До того ж із рибою ми отримуємо йод, калій, магній, натрій, залізо та багато інших елементів, необхідних під час ослаблення імунітету.

Найбільший вміст мінеральних речовин мають горіхи, бобові, какао і гіркий шоколад.

Якщо ж ви вирішили приймати вітамінні комплекси  і природні адаптогени — женьшень, елеутерокок, лимонник. Підтримати навесні організм у тонусі допоможуть також родіола рожева, левзея сафлоровидна, аралія маньчжурська (дізнатися, які вам необхідні і підходять, можна у лікаря терапевта). Ці настоянки сприяють зміцненню імунітету і відновленню сил, вивільняючи власні резерви організму.

Прогулянки та спорт

Окрім правильного харчування, дуже важливі прогулянки на свіжому повітрі. Вони покращують кровообіг і загальне самопочуття. Що більше часу пробудете надворі, то краще для вашого імунітету. Частіше гуляйте на сонечку, адже нам його так не вистачало взимку.

Займайтеся спортом, але не перевантажуйте себе. Люди, які регулярно виконують вправи, рідше хворіють.

Сон

Крім того, щоб відновити імунітет, необхідно добре висипатися. Брак сну негативно позначається на нашому здоров’ї. Адже під час нічного відпочинку організм відновлює всі свої сили та готує нас до нових справ. Намагайтесь уникати стресових ситуацій, більше радіти життю.

Джерело:  vidomosti-ua.com.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!