Житловий квартал та пасторський центр УГКЦ. Що дозволила збудувати Львівська міськрада у березні

3406 0
Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які погодили у березні.
Умовне фото

Умовне фото

У березні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для нових житлових комплексів, пасторського центру та каплиці УГКЦ. Крім того у Львові збудують новий McDonald’s. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які там вже погодили.

Багатоповерхівка з вбудованими приміщеннями

У Львові на вул. Волинській, 25а знесуть наявні споруди та збудують багатоповерхівку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення. Забудовник повинен зберегти дерево, яке росте на ділянці, а також прохід до суміжних забудов. Йдеться про невелику ділянку, де розташована будівля радянського періоду і забудова початку 20 століття.

Комерційний амбулаторно-поліклінічний центр

У Львові на вул. Пасічній, 39-Б зведуть новий амбулаторно-поліклінічний центр з підземною автостоянкою. Як розповів начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев, це буде 5-поверховий, комерційний, амбулаторно-поліклінічний медзаклад. 

Читайте також: Із трамваєм чи без. Як планують змінити вулицю Миколайчука

Багатоповерхівка на Сихові

На вул. Меблярській, 19 погодили будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Йдеться про будинок, який хочуть збудувати на місці існуючих споруд. Максимальна висота забудови може становити 16,5 метрів, а відсоток забудови – 60,8%. 

Читайте також: У промисловій зоні Львова пропонують збудувати 10-поверхові склади з офісами

Новий McDonald’s

У Львові на вул. Зеленій, 147, неподалік «Арсену» збудують новий заклад швидкого харчування McDonald’s. До закладу харчування облаштують окремі заїзди і виїзди. Крім того, забудовник повинен зберегти існуючі дерева, а на території висадити нові. Висота закладу харчування не повинна перевищувати 6,3 м.  У коментарі Tvoemisto.tv заступник генерального директора ТОВ «Євротек» Ігор Новоставський зазначив, що уже розпочався процес проєктування. Заклад харчування планують відкрити до кінця року.

Пасторський центр та каплиця УГКЦ

21 березня виконавчий комітет ЛМР погодив будівництво пасторського центру та каплиці УГКЦ. при церкві св. Василія Великого та Блаженного Олексія. Замовником є релігійна організація Української греко-католицької церкви. Йдеться про нове будівництво на вул. Тараса Шевченка, 388-408. 

Житловий квартал у мікрорайоні «Збоїща» 

У Львові збудують житловий квартал з вбудованими приміщеннями громадського призначення і підземним паркінгом. Нове будівництво з’явиться у житловому мікрорайоні «Збоїща» на вул. Миколайчука. Висота будинків не повинна перевищувати 7 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 50 %. У багатоповерхівках планують облаштувати 344 квартири. Загальна кількість паркомісць – 316.

Новий корпус школи за допомогою 3D-принтера

У Львові на вул. Варшавській, 126 збудують новий корпус школи за допомогою 3D-принтера. Міжнародна організація долучиться до фінансування та облаштує благоустрій. Раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк казав, що реалізацію проєкту 3D-друку навчального корпусу для першокласників у школі №23 у Львові розпочали навесні 2022 року.

На території садового кооперативу на Орлика збудують ЖК 

У Львові хочуть збудувати новий житловий комплекс із приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вулиці Пилипа Орлика. Йдеться про чотири земельні ділянки в обслуговуючому кооперативі «Садове товариство «Будівельник 1». На 100 квартир передбачають 100 машиномісць у підземному паркінгу та ще додатково 10 відкритих місць у нетранзитній зоні. За словами Антона Коломєйцева, є гарантійний лист про те, що забудовник бере на себе зобов’язання інвестувати в розвиток інфраструктури парку.

Будівництво складського комплексу

У мікрорайоні Рясне-2 у Львові погодили зведення виробничо-складської будівлі. Йдеться про ділянку на вул. Тараса Шевченка, 327є. 

«Там є незавершене будівництво, натомість пропонують зробити готову виробничо- складську будівлю з підʼїздами та відповідними рампами. Рішення про це будівництво вже попередньо виносили на архітектурно-містобудівну раду, де воно отримало необхідну кількість голосів на підтримку», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

 

Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!