Що виконком дозволив побудувати незабаром у Львові і кому саме

14329 0
Виконком затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво біля ЛАЗу на Погулянці, реконструкцію «Кінескопу» та готелю «Турист».
Візуалізація будівництва на Погулянці

Візуалізація будівництва на Погулянці

На останніх двох засіданнях виконавчого комітету Львівської міської ради погодили з десяток містобудівних умов і обмежень. Тvoemisto.tv підготувало для вас підбірку, що, де і хто будуватиме у Львові незабаром.

Розбудова вілли на Погулянці

На вулиці Погулянка, 11-13 збудують нове елітне житло. Містобудівні умови і обмеження погодили 12 березня. Архітектори запевняють, що новобуд, який матиме щонайбільше п’ять поверхів, не дисонуватиме з історичним характером вулиці. Забудовник обіцяє зберегти і відновити давню віллу на Погулянці, 11, а новий п’ятиповерховий житловий будинок пропонують звести у глибині ділянки з можливістю заїзду у подвір’я з вулиці Вахнянина.

Документи на зведення житла видали підприємцям Мельник Денису, Мельник Іванні, Луговському Станіславу та Дядюшку Сергію.

Офісний центр замість «Кінескопу»

Головний корпус колишнього заводу «Кінескоп», що на вулиці Героїв УПА, 73-77, перебудують в адміністративно-офісний центр. Містобудівні умови та обмеження виконавчий комітет Львівської міської ради видав ТзОВ «Офісний центр «Т-77» 12 березня. П’ятиповерхову будівлю не зноситимуть, натомість добудують ще три поверхи. Нині приміщення, що на першому поверсі будівлі є у власності кількох підприємців. Про наміри перебудувати приміщення у офісний центр вони нічого не чули, про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила пані Тетяна, яка є власницею одного із приміщень на першому поверсі.   

За інформацією із аналітичної системи YouControl, власником ТзОВ «Офісний центр «Т-77» зареєстрованого у Львові на вул. Героїв УПА, 77 є мешканці Брюхович Людмила та Володимир Косенко. Володимир Косенко є адвокатом судді-засівальника Ігоря Зварича. 

Офісний хаб і кафе біля ЛАЗУ

Цех колишнього заводу гідромеханічних передач на вул. Стрийській,45 перебудують. Там зведуть комерційні приміщення – офіси та заклади громадського харчування. Реконструкцію нежитлової будівлі проводитиме ТзОВ «Дагмар-Інвест». Реконструкцію мають проводити у межах існуючого фундаменту, висота споруди не повинна перевищувати 17 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl ТзОВ «Дагмар-Інвест» – київська будівельна компанія, що існує з 2006 року. Її кінцевими бенефіціарами є кияни Данило Данілов та Марія Магаляс. Кожен із них пов’язаний ще з низкою підприємств, які здебільшого ведуть діяльність, пов’язану з нерухомістю.

Готель замість «Чародійки» на вулиці Франка

Містобудівні умови і обмеження для перебудови нежитлового приміщення на вулиці на вул. І. Франка, 23-А у Львові погодив виконком 12 березня. Готель будуватиме товариство з обмеженою відповідальністю «Чародійка Холдинг». Міський голова запропонував  зберегти «історичну» цінність цього будинку, і залишити у ньому місце для перукарні, яка працювала там раніше. Гранично допустима висотність споруди не має перевищувати 22,8 метра.

Додамо, що за інформацією аналітичної системи YouControl, «Чародійка Холдинг» зареєстроване у 2017 році. Власником є Маркус Саммер, із реєстрацією у Ліхтенштейні. 90% компанії належить АЙ.ЕС.ВОРЛДВАЙД МЕНЕДЖМЕНТ ЛТД, компанія зареєстрована на Кіпрі. Серед засновників компанії вказане також акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Камет».

Масштабний житловий комплекс на Кульпарківській 

5 березня виконком Львівської міської ради погодив другу чергу будівництва масштабного житлового комплексу на вул. Кульпарківській, 96. Дозвіл на будівництво житлового багатоквартирного будинку із вбудованою автостоянкою, громадськими приміщеннями видали ТзОВ «Тібет» та ТзОВ «Львівській інвестиційній компанії».

На сайті забудовника йдеться, що комплекс складатиметься із 6, 10, 16 поверхів, тут мають облаштувати 200 паркомісць. Забудовник пообіцяв, що під час останньої черги будівництва 300 метрів квадратних виділять для школи. 

За даними платформи Youcontrol, керівником ТзОВ «Тібет» є Петро Петрушевський, співзасновником цієї компанії був теперішній депутат ЛМР від «Європейської солідарності» Остап Доскіч. Зараз Остап Доскіч є заступником директора у ТОВ «Тібет». Інша компанія, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія», належить Назару Бербеці та Тарасу Дідику. Назар Бербека також є депутатом ЛМР від «Європейської солідарності».

Реконструкція «Туристу»

Виконавчий комітет міськради затвердив містобудівні умови та обмежень на реконструкцію готелю «Турист» на вул. Євгена Коновальця, 103. Там планують засклити лоджії та відремонтувати фасад будівлі.

Зазначимо, що за ними платформи Youcontrol, засновниками ПрАТ «Львівтурист» є київське Приватне акціонерне товариство УКРПРОФТУР, яке належить Федерації профспілок України, та Об'єднання профспілок Львівщини.

На початку лютого цього року Печерський районний суд заарештував низку об'єктів нерухомості, які знаходились у користуванні Федерації професійних спілок України через підозру у їх незаконному відчуженні у Фонду держмайна. Водночас, за словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, на цю будівлю готелю не накладено арешт і для розгляду цього питання немає юридичних заборон.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!