Що Google знає про вас: 6 корисних сервісів

10904 0
Сучасні компанії заробляють на тому, що багато знають про користувачів і про те, що їм можна продати. Не всі користувачі задоволені тим фактом, що дані про їх поведінку зберігаються на серверах якоїсь компанії. На щастя, є можливість подивитися, що саме про вас знає, наприклад, Google.
Фото: appleinsider

Фото: appleinsider

Підбірку посилань про те, які саме дані про вас відомі найбільшому пошуковику, опублікували в блозі Cloud Fender. Деякі дані можна навіть видалити, пише Ain.

1. Google створює ваш портрет

Google намагається створити загальний «портрет» користувача: вік, стать, інтереси. Запуск соціальної мережі Google+ та інтеграція її профілів з усіма сервісами компанії, за ідеєю, мав ще більше спростити це завдання. Ці дані використовуються для того, щоб показувати релевантні оголошення. Перевірити, що це за дані, можна за посиланням.

Ці дані можна змінити або ж взагалі відключити відображення оголошень на основі інтересів у таких сервісах Google як Пошук, пошта Gmail, YouTube і Google Maps.

2. Google стежить за вашими переміщеннями

Якщо ви - власник смартфона або планшета на Android, Google може відстежувати ваші переміщення по координатах. Всю історію своїх подорожей і поїздок можна подивитися за посиланням. Історію переміщень можна вивантажити як файл.

3. Google стежить за тим, що ви шукаєте в онлайні

Google зберігає історію вашого пошуку, а також дані про те, на які оголошення ви клікали. У налаштуваннях справа вгорі можна видалити записи про історію пошуку за певний період часу або ж видаляти записи вручну. Можна переглядати мінімальну аналітику по своїх пошукових запитах, сортувати їх за тематикою і видами (пошук за словами, картинках і т.д.).

Всі ці дані - за посиланням.

4. Google знає те, які пристрої підключалися до ваших акаунтів

Це досить корисне посилання, перейшовши за ним, можна побачити зведену інформацію про те, хто і з якого пристрою підключався до вашого аккаунту. Також, там можна перевірити IP-підключення, версію браузера і, що важливо, локацію. Тут є дані по підключеннях за останній місяць і в даний момент. Подібні зведення можна дивитися і в окремих сервісах гугла. Приміром, внизу у Gmail є посилання «Додаткова інформація». За нею відкривається зведення про те, хто заходив у ваш аккаунт.

5. Додатки також мають доступ до ваших даних, які є у Google

Перевірити, які саме додатки мають доступ до даних, можна, наприклад, тут. Посилання корисне тим, що тут же можна і відкликати дозволи для сторонніх додатків на використання ваших даних.

6. Всі дані з Google можна експортувати

Це стосується даних пошти, контактів, календаря, файлів з Google Drive, фотографій, закладок. Можна завантажити їх на інший сайт, зберегти у своєму архіві (якщо ви, наприклад, вирішили видалити акаунт в Google). На виході ви отримаєте декілька zip-файлів. Наприклад, контакти можна експортувати у форматі vCard, який підтримується більшістю поштових клієнтів, включаючи Apple Mail і Microsoft Outlook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!