Що і за скільки ремонтують у Львові. Інтерактивна мапа

2392 0
За останні 2,5 роки найдорожче обійшлися місту ремонти площі Двірцевої, вулиці Замарстинівської і парку «Скнилівський».

Сьогодні, 6 червня, у Львові презентували Антикорупційну карту ремонтів України. Створенням нового інструмента, який має допомогти в боротьбі з корупцією і покращує взаємодію влади з місцевою громадою, займалася ГО «Антикорупційний штаб», повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

Відтепер кожен мешканець Львова може проконтролювати, куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів шкіл, будинків, лікарень, міжбудинкових кварталів тощо. Інтерактивна карта наповнюється автоматично в режимі реального часу. Там є дані від початку 2017 року. Переглянути її можна за посиланням.

«На карту з певною періодичністю додаються нові й нові об’єкти. Там можна побачити в тому числі закупівлі, які були проведені кілька хвилин тому або які тільки з’явилися на сайті електронних закупівель ProZorro. Так, львів’яни мають змогу перевірити свої будинки, двори або школи, куди ходять їхні діти, та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єктів, якщо ремонти насправді не відбулися або були неякісні. Наші юристи обробляють всі отримані скарги і сприяють виправленню порушень», – розповідає засновниця громадської організації Галина Янченко.

Читайте також: У Львові планують відремонтувати шляхопровід на Кульпарківській

Відповідно до даних на карті, з початку 2017 року у Львові уклали понад 3 тис. договорів на проведення ремонтних робіт і витратили близько 3 млрд грн. Найбільше коштів витратили на сферу ЖКГ, капітальне будівництво та роботи водоканалу. Наприклад, найдорожчими були реконструкції пл. Двірцевої – 165,5 млн грн, вул. Замарстинівської – 84,5 млн грн та ремонт парку «Скнилівський» – 43,9 млн грн. А найдовшими – ремонти парку-пам’ятки «Залізна вода» (949 днів), спортивного майданчика СЗШ №27 на вул. Свєнціцького, 15 (833 дні) та пл. Двірцевої (806 днів).

«Ми намагались створити карту максимально простою та доступною для користувача. Знайти свій квартал на карті дуже просто, ще простіше відправити скаргу юристам "Антикорупційного штабу", якщо ви знайшли можливе порушення з бюджетними коштами при проведенні робіт. Також на карті можна визначити геолокацію і побачити, що ремонтували чи ремонтують поблизу вас», – розповідає керівниця проекту «Антикорупційна карта ремонтів» Юлія Гречка.

Додамо, що карта дозволяє не лише дізнатися про видатки, а й про замовників, підрядників проекту, звернутися за допомогою або надати зворотний зв'язок. Усі необхідні контакти є на сайті.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!