Що їдять відмінники: топ-10 продуктів для мозку дитини

7056 0
Мозок дитини постійно потребує вітамінів та корисних речовин. Тож чим годувати юного вундеркінда? Пропонуємо вам 10 найкорисніших продуктів.
Фото: nashamama.com, ditey.com

Фото: nashamama.com, ditey.com

1. Лосось

Жирна морська риба містить корисну для мозкової функції кислоту омега-3, вживання якої покращує когнітивну функцію мозку. Дитині можна давати з собою бутерброд зі смаженим або тушкованим лососем і овочами.

2. Яйця

Жовтки містять холін – елемент, що поліпшує пам'ять. Школяру можна на обід дати смажене яйце або омлет між двома шматочками хліба з цілісного зерна.

3. Арахісове масло

Арахіс - джерело вітаміну Е - антиоксидант, що захищає нервові мембрани в мозку. Несолоний арахіс можна додавати в будь-які салати, а арахісове масло дуже смачно зі свіжим хлібом.

4. Цілісне зерно

Людський мозок для нормального функціонування вимагає певну кількість глюкози. Цілісне зерно містить і глюкозу, і клітковину, а також вітаміни групи Б, що живлять нервову систему. Купуйте для себе і своїх дітей вироби з невибіленої цілісної муки або печіть хліб самі.

5. Вівсянка

Овес - це кращий сніданок для дитини, тому що містить вітамін Е і цинк. Ці елементи й вітаміни допоможуть вашим дітям повністю реалізувати свій інтелектуальний потенціал. Овес можна класти разом з борошном в пироги, оладки, сирники або просто обсмажувати разом з горіхами на сухій сковороді і подавати з несолодким йогуртом або молоком.

6. Ягоди

Полуниця, чорниця, вишні, малина, ожина і ін. містять антиоксиданти, що запобігають ракові захворювання. Дослідження показали, що зокрема полуниця і чорниця покращують пам'ять, а насіння в малині, полуниці , ожині і суниці багаті омега-3 кислотами. Свіжі ягоди можна додавати в салат, овочеві страви, мюслі або їсти просто так.

7. Бобові

Дуже корисна квасоля, горох, нут (баранячий горох) і сочевиця, завдяки вмісту протеїну і так званих складних вуглеводів (які трохи підвищують рівень цукру в крові) і клітковини, плюс вітаміни і мінерали. Бобові можна їсти з будь-яким томатним соусом, як гарнір, або як доповнення до салату.

8. Різнобарвні овочі

Помідори, броколі, баклажани, гарбуз, морква, шпинат, болгарський перець, кукурудза – овочі яскравих насичених кольорів містять велику кількість антиоксидантів, які поновлюють пошкоджені клітини.

9. Молоко і йогурт

Молочні продукти багаті протеїном і вітамінами групи Б - важливий компонент зростання мозкової тканини, утворення нейротрансмітерів і ензимів.

10. Нежирна яловичина

Нежирне м'ясо – джерело заліза і цинку, що сприяють поліпшенню когнітивної функції мозку. Вживання нежирного м'яса разом з їжею, багатою вітаміном С (помідори, болгарський перець, апельсини, полуниця) допомагають організму краще засвоювати залізо.

Джерело: nashamama.com

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!