Що має бути на столі у Новорічну ніч

5699 0
Талісманом 2015-го є Синя Дерев’яна Коза (Вівця), тому її смакам доведеться догодити. Кажуть, якщо задобрити господаря прийдешнього року, увесь рік вас супроводжуватиме удача, щастя й успіх. Головне правило – передусім страви мають бути яскравими та барвистими, “простими, але зі смаком”.

Поради збирала Львівська пошта.

Оскільки харчується коза здебільшого рослинною їжею, важливо, щоб на новорічному столі страви були прикрашені свіжими овочами й ароматною зеленню, зокрема кропом, петрушкою чи руколою, кінзою, базиліком. Підійдуть також огірки, помідори, салатне листя, картопля, зелений горошок і болгарський перець.

Не обійтися й без салатів, тому один із них не забудьте викласти у формі кози чи вівці або ялинки, сніговика чи курантів.

Почесне місце в цьогорічному новорічному меню повинні займати молочні продукти, наприклад, страви зі сметаною чи сирна нарізка.

Не обов’язково, щоб на столі все було вегетаріанське: можна поставити страви із м’яса птиці, кролика, а також фаршировану рибу, холодець із риби. Тобто може стояти все, крім баранини, козлятини та ягнятини.

Обмежень щодо гарячих страв майже нема. Для їх приготування можна використовувати ту ж птицю і рибу, додаючи трави.

Щодо колірної гами страв, то доречні зелені тони, коричневі і жовті.

Складаючи новорічне меню на 2015 рік, не забудьте про напої. Вони повинні бути солодкі або напівсолодкі: шампанське, вина, наливки. Для дітей можна приготувати компот із яблук або журавлини чи безалкогольний глінтвейн.

Не варто забувати про фрукти (яблука, груші) і торт. Йому можна надати форму рукавиці, годинника, сніговика. Або спекти круглий, як звичайно, і прикрасити його святковим написом або зображенням символа 2015 року – Кози – з кольорового мармеладу.

Смачні страви і вдале оформлення столу зроблять свято незабутнім, а цілий рік – щасливим. На новорічному столі повинні переважати холодні відтінки, тому бажано вибирати прикраси й елементи декору синіх, зелених, блакитних і сріблястих кольорів.

Класична біла скатертина – краща прикраса, що може бути. Якщо такої нема, то підійде з льону, шовку чи оксамиту. Особливо красиво, коли з білосніжною скатертиною поєднуються однотонні чи барвисті серветки. Незвичайною деталлю на столі будуть новорічні конверти для столових приборів. Їх можна придбати в магазинах або зробити власноруч у формі рукавиці, шапки Діда Мороза, сніговика чи ялинки.

Витонченості столу додадуть свічки і канделябри – вони повинні бути незвичайними і святковими. Найпростіший варіант – купити готові фігурні свічки та розставити їх на столі. Святкове сервірування і декорування повинні включати також фігурки і статуетки з зображенням кози або вівці, наповнені великими новорічними кулями чи шишками великі глибокі вази.

Прикрасою для посуду і келихів можуть стати стрічки, блискітки і стрази. Головна прикраса року (якщо, звісно, хочете догодити Вівці або Козі) – звичайний дзвіночок. Його можна повісити перед вхідними дверима або на ялинку.

Пам’ятайте: перед тим, як гості переступлять ваш поріг, вони мають легенько подзвонити, щоб отримати прибуток і удачу в новому році. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!