Що медична реформа змінить для вагітних. Роз’яснення експерта

5486 0
Експерт Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка розповів, що зміниться для вагітних після запровадження медичної реформи в Україні.
фото: tabletki.pp.ua

фото: tabletki.pp.ua

За словами експерта, облік у гінеколога лишиться обов’язковим для вагітних, а сімейний лікар повинен буде їм про це нагадувати.

«У порядку надання первинної медичної допомоги написано, що догляд за вагітною (яка має вагітність без ускладнень, – ред.) проводить сімейний лікар, – пояснив Олександр Ябчанка у коментарі для Tvoemisto.tv, – але також до функцій останнього входить і забезпечення планових оглядів у акушера-гінеколога. Тобто наявність лікаря «первинки» не означає, що планові огляди в гінеколога непотрібні. Облік у гінеколога лишиться обов’язковим, бо є певна процедура. Це потрібно робити. Інша справа, що це жінки роблять не завжди. Функцією сімейного лікаря буде нагадати про це вагітним».

Читайте також: Три речі, яких немає в медичній реформі. І що це значить для нас

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я оприлюднило покрокову інструкцію, як обрати сімейного лікаря. Поки приписна кампанія (процес вибору лікаря і укладення договорів) триває у пілотному режимі. А дата початку всеукраїнської кампанії буде визначена після того, як закон № 6327 підпише Президент.

Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!