Політична реклама

Що може свідчити про те, що мобільний телефон прослуховують

6446 0
Визначити, що мобільний телефон прослуховують, непідготовленому користувачеві досить важко.

Однак є кілька ознак, які можуть опосередковано підтвердити факт наявності прослуховування.

 1.  Висока температура батареї

 Якщо акумулятор телефону гарячий - це значить, що він активно розряджається.  Це нормально під час розмови, але якщо до апарату ніхто не торкався протягом кількох годин, а він все одно залишається відчутно теплим, значить, всередині нього щось відбувається, наприклад, працює шпигунська програма.

 2.  Телефон занадто швидко розряджається

 Цей пункт випливає з попереднього: якщо батарея розряджається дуже швидко, особливо, якщо телефоном не користувалися, значить всередині нього працює якийсь потенційно небезпечне додаток.  Однак з часом акумулятори "зношуються" і зниження часу роботи - це нормальне явище.  Замислюватися потрібно тільки в тому випадку, якщо тиждень тому телефон працював від одного заряду три дні, а зараз тільки один.

 3.  Затримка при вимиканні

 Звертайте увагу на затримку при вимкненні телефону.  Якщо цей процес займає підозріло багато часу, супроводжується миготінням підсвічування (воно може горіти ще деякий час після виключення) або вимкнути пристрій взагалі не вдається, то з телефоном щось відбувається.  Це можуть бути, звичайно, технічні проблеми, але не виключені і більш неприємні варіанти.

 4.  Дивна поведінка

 Якщо телефон самовільно  включає підсвічування екрану, вимикається, перезавантажується, встановлює або запускає програми, то, швидше за все, його прослуховують .  Звичайно, і тут не можна виключати якісь збої в роботі операційної системи, але не звертати на це увагу ніяк не можна.

 5.  Перешкоди і наведення

 Перешкоди можуть бути двох видів: ті, які ви чуєте під час розмови, і ті, які виникають при піднесенні телефону, наприклад, до аудіоколонки.  У першому випадку підозрілим є шуми або будь-який інший шум (клацання, шипіння і т.п.), який супроводжує розмову з будь-яким абонентом в будь-який час.  Іноді поява перешкод є результатом поганого прийому сигналу або іншими подібними проблемами, але якщо шум чути завжди і вже не перший день, то це привід для хвилювання.

 Другий випадок - це наведення передавальної антени телефону на інші пристрої, в першу чергу на колонки або динаміки. Так званий "булькаючий" звук  виникає під час розмови, а також у режимі очікування з невеликими інтервалами, коли телефон звертається до базової станції.  Ненормальним вважається безперервне "булькання" в той час, коли по телефону ніхто не розмовляє.  Це може означати, що шпигунська програма вийшла на зв'язок з іншим телефоном, і передає йому всі навколишні звуки.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!