Що не пропустити на вихідних. Топ-5 різнотематичних подій у Львові

2049 0
Tvoemisto.tv підготувало перелік подій, куди варто завітати цими вихідними.
фото: Євгеній Кравс

фото: Євгеній Кравс

Фестивалі

13 серпня, о 19:00 Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11) запрошує на відкриття фестивалю «Музика в старому Львові»

Свято музики, яке запрошує на концерти у різних локаціях королівського міста, розпочнеться у Гарнізонному храмі св. Апостолів Петра і Павла за участі львівських колективів та гостей з Польщі. Зокрема, творити урочисту атмосферу буде краківський Królewscy Rorantyści, історія якого розпочалася ще в 1540 році. Хор у його сучасному вигляді відновлений Станіславом Галонським, який є також директором фестивалю «Музика в старому Кракові», а отож – ідейним натхненником та партнером львівського музичного свята. Станіслав Галонський диригуватиме на концерті-відкритті. Виступить вокальний ансамбль Collegium Zeleński з Польщі та камерний хор «Глорія» (Львів). А довершить програму вечора звук органу від Олени Мацелюх. Всі учасники відкриття – майстри, коли йдеться про давню музику.

Читайте також: Стартує фестиваль «Музика в старому Львові». Програма, локації, вартість

Фотовиставки

Уже цієї неділі, 13 серпня, у сквері «На валах», що навпроти Львівської ОДА відбуватиметься благодійна фотовиставка просто неба «На прищепках». Тематика світлин: «Я люблю життя».

Для участі у заході потрібно роздрукувати власні фото (формат не менше 15*21), об`єднані згаданою тематикою, й прийти та розвісити їх на мотузках у сквері. На звороті бажано залишати коротку інформацію про автора чи кадр, аби покупець при потребі міг сконтактувати з фотографом.

Або ж можна просто прийти та придбати «На прищепках» ті світлини, які сподобались найбільше за добровільну пожертву (від 10 грн/фото). Спеціально для цього буде облаштовано кілька скриньок, куди відвідувачі зможуть покласти кошти за зняті з мотузок світлини.

Усі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу Мобільному хоспісу для дітей ЗУСДМЦ. По завершенню фотовиставки буде оприлюднено звіт.

Прийти та розвісити свої світлини чи придбати кадри, які найбільше впали в око, можна протягом дня з 12:00 до 19:00.

Музика

12 серпня 2017, 20:00, Львівський історичний музей. Відділ історичних коштовностей. «Італійське подвір’я» (пл. Ринок, 6) запрошує послухати музичний перформанс «Жива музична квадро система».

Унікальний музичний перформанс: в Італійському дворику просто неба розміститься «Жива музична квадро система», яку утворять 4 струнні квартети музикантів з оркестру «Віртуози Львова».

Під час проведення події львів’ян та туристів буде запрошено в уявний епіцентр «живого звучання» класичної музики. Слухачі зможуть насолодитись класичною музикою у виконанні одночасно 4-х квартетів, які їх оточать зі всіх сторін, чим утворять на живо ефект звукової квадро системи.

Кінопокази на даху

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

12.08 Субота

15:00─ Мультфільм для дітей

17:00 ─ «Хлопчик у золотих штанях»(Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

19:00 ─«Гіпопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

21:00 ─ RomCom Shorts (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

13.08 Неділя

13:00 ─ Мультфільм для дітей

15:00 ─ «Хлопчик у золотих штанях» (Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)  

17:00 ─ «Хлопчик у золотих штанях»(Елла Лемхаген, Швеція, Данія, 2014, фентезі)

19:00 ─ RomCom Shorts (короткометражки-комедії про любов з хепі-ендом)

21:00 ─ «Гіпопотам» (Джон Дженкс, Великобританія, 2017, комедія)

Детальніша інформація та вартість квитків: за посиланням.

Презентації

Illustrations School (вул.Шота Руставелі, 10)12 серпня о 16:00 запрошує на презентацію нового українського арт-журналу «Harbuz».

Harbuz – це перше естетичне періодичне видання для діток, спрямоване на розвиток щасливої та творчої особистості. Автором журналу є Устина Лукащук. Дівчина займається версткою, менеджментом і продажем, ілюстрації ж для журналу створює її мати, львівська художниця й письменниця Христина Лукащук. Перший випуск журналу вийшов у січні.

Одразу після презентації на вас чекає лекція від Устини та Христини Лукащук на тему: «Створення дитячого журналу». Ви зможете дізнатись всі важливі відповіді на питання, відносно власного творчого продукту, його реалізації та просування. Вхід вільний.

Детальніше про події на вихідних читайте тут: Куди піти на вихідні у Львові. Твоє місто рекомендує

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!