На правах реклами

Що не так у бюджеті Львова? 9 важливих запитань

1749 1
Сесія Львівської міської ради учора, 11 лютого, прийняла бюджет розвитку. Фракція Української Галицької Партії не голосувала за цей документ, назвавши бюджет незбалансованим та неогрунтованим.
Фото www.documentary.org

Фото www.documentary.org

Причини такого кроку пояснив у своєму виступі керівник фракції Тарас Чолій.

1.Бюджет незбалансований. Це не бюджет розвитку, а бюджет необґрунтованих перевитрат.

2. Понад 50% бюджету - це витрати «в бетон» - на дороги, натомість медицина - 3%, освіта - 8% і соціальний захист - 2%. У Львові пріоритет надають не людям, а дорогам.

3. Є величезна проблема з пологовими будинками: на вулиці Мечникова люди масово скаржаться на стафілокок, а пологовий на вулиці Рапопорта - переповнений. Ми критично мало коштів виділяємо на пологові. Міська влада не планує капітальних ремонтів у лікарнях, ми не будуємо нові.

4. Як можна говорити про ремонти доріг і про проведення Чемпіонату світу з шахів за мільйони гривень у той час, як наші лікарі та вчителі отримують зарплату у 2 тисячі гривень?!

5. Ми будуємо велодоріжки по 10 млн грн у Рясне і в Брюховичі, в той час, як у цих районах люди мають і більш нагальні потреби.

6. У Львові є багато лікарень обласного підпорядкування, які не отримують жодної копійки з міського бюджету, вони ледь «виживають», а там лікуються львів'яни в першу чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайди свою вулицю. Перелік доріг у Львові, які відремонтують у 2016 році

7. Інше питання: дотування наших комунальних підприємств. Приватні перевізники їздять чомусь, а комунальні - вічно збиткові, їм треба автобуси купувати, їм треба плитку класти… Чому вони не заробляють? Місто мусить дотувати підприємства, які мали б заробляти.

8. Фракція УГП вважає, що медицина, освіта і соціальний захист мають критичні проблеми, а з дорогами ще трошки можна почекати.

8. Бюджет розвитку повинен бути повернутий обличчям до людини, щоб це був бюджет освіти чи бюджет медицини, а не «бюджет бетону».


Як інформувало Tvoemisto.tv, Львів оримав бюджет розвитку.  

Читайте також:
15 Лютого, 2016 10:20
Василь Це відстала позиція. Без розвитку інфораструктури економічний розвиток важко досяжний. А без економічного розвитку коштів на будівництво лікарень і зарплати лікарям ніколи не назбирати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!