Що не варто робити перед сном? П’ять порад

7904 0
Якщо ви не можете заснути або страждаєте проблемами зі сном, просто зверніть увагу чи все правильно робите перед тим, як влягтись у ліжко. Пропонуємо перелік, чого варто уникати, щоб позбутись проблем зі сном.
фото: ua.golos.ua photoclub.com.ua

фото: ua.golos.ua photoclub.com.ua

1. Не варто користуватись препаратами проти нежитю.

Закладений ніс заважатиме вам заснути так само як і псевдоеферин, – основний інгредієнт у багатьох протинабрякових засобах.

Що робити: Найкраще наніч використовувати спеціальну протизастійну суміш, яка розроблена для нічного використання. Вона, як правило, містить антигістамінні препарати, які, як відомо, викликають сонливість.

2. Не зазирайте наніч до гаджетів.

Дослідники виявили, що світло від монітора вашого комп'ютера, планшета чи смартфона, пригнічує рівень мелатоніну, який збиває ваш природній годинник, а також збільшує ризик ожиріння.

Що робити: Вийти на вулицю хоча б на одну годинку перед сном і встановити будильник на годину раніше.

3. Не приймайте гарячої ванни.

Дійсно, тепла ванна може допомогти вам заснути, але не у тому випадку, якщо ви підніметеся з води та одразу підете у ліжко. Пов’язано це з тим, що температура тіла опускається вночі, а починає вона знижуватись за дві години до сну. Гаряча ванна ж, навпаки, піднімає температуру тіла, тому ви наврядчи зможете заснути після неї.

Що робити: Вся справа в часі. Купатись слід, як мінімум, за годину перед сном.

4. Не переїдайте.

Дослідження продемонстрували пряму залежність між їжею та нічними кошмарами. Сон із повним шлунком стимулює мозкові хвилі, що в свою чергу призводить до нічних жахіть Чим шкідливіша їжа, тим страшніші сни.

Що робити: Жуйте невеличкими порціями та пережовуйте кожен шматочок мінімум 15 разів, перш ніж проковтнути його.

5. Не переймайтеся.

Спробуйте тримати негативні емоції та їдкі коментарі до ранку. Стрес і надмірна стимуляція мозку перед сном вважаються головними причинами безсоння.

Що робити: Останню годину перед сном оголосіть періодом миру. Уникайте дратівливих розмов.

Джерело Українська Правда. Життя

                                                                       Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!