Що носили львівські модниці взимку 1937-го

4967 0
Взимку 1937 модними були вечірні сукні із коротким рукавом і глибоким декольте, а також пишні плащі у тон до сукні.

Чим прикрашали сукні, які кольори та матеріали використовували для вбрання, та навіть, якої форми ґудзики були модні взимку 1937-го, усе можна довідатись із часопису «Нова хата», який виходив у Львові у ті часи. Його передрук пропонує сайт «Старі Фотографії Львова».

Читайте також: Французька кухня, віденські бали. Як жили львів'яни сто років тому

Модні сукні прикрашені полтавським гаптом. Січень, 1937 р.

«До полудневих суконок і блюзок уживають елєгантки стяжок у формі овочів.  І так бачимо грушки, яблука, вишні сливки – очевидно поменшені, але в природніх красках. Спортові светри та блюзки запинаються на ґудзики з дерева, або шкіри, що мають форму самоходових коліс, чи футбольного м’яча», – пише «Нова Хата».

Модні пополудневі сукні прикрашені вишивкою. Січень, 1937 р.

До темних суконь рекомендують одягнути щось  контрасне, а спортивні костюми і плащі модно було одягати із гачкованими шаликами. «Шалики, або хустки-апашки, вони є зроблені з волічки – тому знаменито хоронять шию перед холодом. На шалики вибираємо гарні, свіжі краски. Апашка буде оригінальна й елєґантна, коли її зробимо в виді шахівниці», – пише «Наша Хата».

Вечірня сукня, виконана в робітні О. Остаповичевої у Львові., 1937 р.

І. Шухевич у вечірній сукня, виконаній в робітні О. Остаповичевої у Львові, 1937 р.

Модними були вечірні сукні із великим вирізом, без рукавів, комбінованих кольорів.

«До вечірніх суконь носиться довгі, дуже пишні плащі. Вони є або з того самого матеріялу й мають таку саму краску як сукня, або є контрастові», - пише «Наша Хата».

Модні вечірні сукні прикрашені вишивкою. Січень, 1937 р.

«Наймодніші матеріяли – це перетикані або гаптовані золотом, чи іншими, живими красками. Взагалі дуже модне є все зроблене ручно, так що кожна кожна жінка може багато й дешево зробити собі сама», - йдеться у журналі.

 

Фото сайту Фотографії Старого Львова



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!