Що побачать діти в новій книзі про Митрополита Андрея. Фото

2743 0
Митрополит, благодійник, рятівник, меценат, інтелектуал і жартівник, велетень, добрий Тато і приклад для багатьох – таким постане Митрополит Андрей Шептицький у новій книзі для дітей.
фото: zbruc.eu, Видавництво Старого Лева

фото: zbruc.eu, Видавництво Старого Лева

Книгу побудовано за абетковим принципом. Кожна буква цієї незвичної абетки відкриває нову грань життя і діянь Митрополита: тут і місця, міста, поняття, історії, дитячі спогади, імена, які чимало значили для Шептицького і завдяки яким він був таким, яким був. «Ерудит», «євреї», «жарт», «забавки», «мИтрополит», «ікона» – через такі слова і поняття відкривається малим українським читачам його постать.

Вихід абетки-енциклопедії «Шептицький від А до Я» у «Видавництві Старого Лева» заплановано на початок вересня. Ілюстрації до видання оформили Романа Романишин та Андрій Лесів з творчої майстерні «Аґрафка». Ідея проекту належить журналістці Галині Терещук, яка разом із письменницею, перекладачкою Оксаною Думанською стали авторками тексту до книжки.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!