Що подивитись на великодні вихідні. 5 фільмів про віру та цінності

3995 0
Фото: Styler

Фото: Styler

Якщо ви вже побували на гаївках, скуштували кілька різновидів пасок, відвідали всю родину та друзів, а вихідні ще тривають, Tvoemisto.tv пропонує переглянути одну із стрічок на тему релігії, воскресіння, пошуку віри та головних людських цінностей.

Страсті Христові (2004)

Фільм Мела Гібсона став подією у світі кінематографа, хоча «Оскара» так і не отримав. У стрічці зображені останні 12 годин  життя Ісуса Христа. Герої фільму розмовляють арамейською і розмовною латиною, а страждання Христа виконавцю головної ролі Джеймсу Кевізелу частково довелося випробувати на собі, аби кадри були більш «живими».

Бен-Гур (2016)

Три роки тому у світ вийшов рімейк оскароносної стрічки 1959 року, в якій ідеться про багатого юдея Юду Бен-Гура. У фільмі є і зустріч з Ісусом, і пошук віри, і засвідчення дива, коли, здавалося б, надія вже втрачена.

У сучасній стрічці використані спецефекти та компютерна графіка, що роблять її більш динамічною.

Остання спокуса Христа (1988)

Стрічку зняв легендарний Мартін Скорцезе. У ній режисер шукає відповідь на запитання «Що би було, якби Ісуса не стратили?». Картина починається з того, що тесля Ісус робить хрести.

Фільм супроводжувався гострою критикою релігійних організацій.

Марія, мати Ісуса (1999)

У фільмі ідеться про життя Марії, матері Ісуса, та про її роль у житті сина. А також – про людяність, смиренність і благородство. Вірою Марія подолала всі тяжкі випробування, коли їй довелося пережити передбачені пророками нестерпні страждання Ісуса, його приниження і мученицьку смерть на хресті.

Мати Тереза (2003)

Її вважали святою ще за життя. В ХХ столітті вона стала не просто символом милосердя, але й реальною силою, з якою не можна було не рахуватися. Нею захоплювалися, перед нею схиляли свої голови, її обожнювали.

Фільм поділений на дві серії.

За матеріалами: Духовна велич Львова, Гуртом.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!