Що покласти у дитячу тривожну валізку. Поради МОЗ

5570 0
Потрібно мати з собою достатньо продуктів, щоб дитина отримувала повноцінний раціон у розрахунку на 1-2 доби.
Фото умовне

Фото умовне

Міністерство охорони здоров’я спільно з асоціацією дієтологів підготували список необхідних продуктів для дитячої тривожної валізки. Дитина повинна отримувати повноцінний раціон у розрахунку на 1-2 доби.

Джерело: пресслужба МОЗ України

Для дітей молодшого шкільного віку слід покласти 1-1,5 літра чистої питної води на добу, а дітям старшого віку – 1,5-2 літри. Серед інших напоїв рекомендують звернути увагу на пакетований фруктовий сік із розрахунку 200 мл на добу; пастеризовані молочні напої – 400-500 мл на добу

Із консервованих продуктів дієтологи радять покласти у валізку бобові, консервовані фрукти, згущене молоко, рибні та м’ясні консерви. Зокрема, необхідно покласти цільнозернові продукти, горіхи та насіння. Обов’язково потрібно взяти почищені, вимиті та запаковані овочі та фрукти. Солодощі, цукор та мед рекомендують брати із розрахунком 25 г на день. З сухих продуктів радять сублімовані каші, супи швидкого приготування, сухофрукти, чай (1-2 пакетики на день). Також у МОЗ рекомендують взяти твердий сир та оброблені м’ясні вироби.

Читайте також: Хто відповідає за організацію харчування і якість продуктів у школах. Пояснення МОЗ

Перелік продуктів є узагальненим і слід орієнтуватися на індивідуальні уподобання та потреби дитини, які залежать від віку та рівня фізичної активності. 

Нагадаємо, що керівниця Львівського лабораторного центру Наталія Тімко-Іванченко розповіла Tvoemisto.tv про те, якими продуктами слід запастися під час війни та що саме потрібно поставити у тривожну валізу та взяти зі собою у сховище. Детальніше читайте за посиланням.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!