Що потрібно для того, щоб на Львівщині стали менше хворіти на коронавірус

10552 0
Область вийшла на плато захворюваності на Covid-19.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Львівщина протягом минулих двох тижнів перебуває на плато захворюваності на коронавірус. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні від коронавірусу одужали понад 10 тисяч людей

За його словами, навантаження на медичні заклади залишається інтенсивним і є приблизно на однаковому рівні протягом цього часу.

Водночас, говорить Орест Чемерис, важко спрогнозувати, коли захворюваність піде на спад.

«Скільки людей ходять без масок, скільки людей ігнорують карантин і не дотримуються соціальної дистанції? Коли ідеш центральними вулицями, то проходиш в натовпі. Якщо люди будуть далі ігнорувати карантин, то захворюваність не буде спадати», – каже Орест Чемерис.

Попри інтенсивне навантаження, додає він, медична галузь Львівщини справляється. Зараз показник завантаженості лікарень, що приймають хворих на Covid-19, становить близько 22%.

«З великою кількістю звернень система справляється, є місця, щоб госпіталізувати і лікувати пацієнтів. Пріоритетно проводиться ПЛР-тестування пацієнтів, які щоденно поступають в стаціонари і лікуються там. Це дає нам можливість медичного сортування таких пацієнтів, швидко підтверджувати захворюваність і пролікованих пацієнтів швидко виписувати, щоб не займати ліжкомісця», – каже директор Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

Нагадаємо, раніше заступник директора ДОЗ ЛОДА Андрій Васько сказав у коментарі Tvoemisto.tv, що пік захворюваності на коронавірус на Львівщині очікують до початку червня.

Плато – це відносно стабільна кількість виявлених хворих після того, як захворюваність сягнула максимальних показників.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!