Що потрібно для виїзду за кордон львів’янам призовного віку

16745 0
Проблеми з тимчасовим виїздом за кордон у зв’язку з оголошенням часткової мобілізації в Україні немає. Проте охочі покинути межі країни повинні мати відмітку у військового комісара перед виїздом.

За словами т.в.о. військового комісара Львівщини Олександра Тищенка, військкомат не може заборонити громадянину України поїхати за кордон чи пересуватися по Україні. Але якщо у встановлений термін людина не з’явиться у військкоматі чи пункті збору, знаючи, що її викликали – буде відповідати перед законом, повідомляє Zaxid.net.

 «Ми не маємо права перешкоджати людям призовного віку тимчасово їхати за кордон. Якщо людині прийшла повістка і вона підписалася, що її отримала, знає час і дату відправки до війська – вона вже нікуди не має права виїжджати, бо це буде розглядатися як ухилення від військової служби», – зазначив Олександр Тищенко.

Читайте також: Українці платитимуть із зарплат військовий податок

Однак, як зазначила керівник відділу туризму компанії «Міст-тур» Наталія Онищук, навіть якщо прийшла повістка, їхати за кордон можна, при умові, що людина повернеться до зазначеного у повістці часу, коли потрібно з’явитися у військкомат.

«До нас щодня звертаються люди, які вже мають туристичні путівки, але які отримали повістки до військкомату. Ми консультувалися із юристами, виїзд за кордон забороняється тільки тим людям, проти яких відкрита кримінальна справа. Всім іншим виїзд дозволяється», – зазначила вона.

Як розповів керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Олександр Поронюк, відмітка у військового комісара перед виїздом за кордон є обов’язковою, однак заборонити їхати там не можуть.

Нагадаємо, в Україні оголошено третю хвилю мобілізації у Збройні Сили України. 22 липня Верховна Рада України затвердила відповідний указ президента України Петра Порошенка. Кому цього разу готуватись йти до війська читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!