Політична реклама

Що потрібно львів'янину для реєстрації місця проживання

2035 0
З 1 жовтня зареєструвати місце проживання можна лише в територіальному підрозділі міграційної служби України.

Про це повідомили у  секторі організаційно-аналітичної роботи та зв’язків з громадськістю ГУ Державної міграційної служби України у Львівській області.

Для реєстрації місця проживання необхідно пред’явити:

- письмову заяву про реєстрацію місця проживання (заповнюється в міграційній службі);

- паспорт громадянина України;

- талон про зняття з реєстрації попереднього місця проживання (у разі зміни місця проживання в межах України).

Однак, у міграційній службі процедуру проведення реєстрації можна оформити одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання, не залежно від того, у якому місті нашої держави ви проживали до того;  

- документ, що посвідчує право власності на помешкання, де реєструєтесь (ордер або свідоцтво на право власності, або договір найму, чи піднайму, чи оренди).

Якщо таких документів немає, реєстрацію можна здійснити за згодою власника і співвласників житла, чи наймача та членів його родини (якщо житло не приватизоване). Така згода надається ними особисто в міграційній службі із пред’явленням документів, що підтверджують їх право власності (чи оренди) на житло;

- квитанцію про сплату державного мита (85 коп.) або документ про звільнення від сплати (пільги мають громадяни, віднесені до категорій 1, 2, 3 і 4 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди Великої Вітчизняної війни та сім’ї воїнів (партизанів), інваліди I і II груп.);

- військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

У Львівській області триває процес передачі картотек від комунальних служб (паспортистів) до територіальних підрозділів міграційної служби. Доки цей процес не завершено, необхідно надати підтверджуючий документ (будинкову книгу або виписку з форми 16), де відображений весь склад власників чи наймачів помешкання.

Особам, які втратили житло, можна зареєструватись у спеціалізованій соціальній установі для бездомних. У Львові - це Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян, що розміщений за адресою м. Львів, вул. Кирилівська, 3а.  Тел.: 233 14 79.

Джерело: Львівський портал


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!