Як допомогти військовим сьогодні. Волонтерські ініціативи

1862 0
Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.
Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com

Евакуаційний бус для військових медиків

Львів’ян закликають долучитися до збору коштів на евакуаційний бус для військових медиків, які вивозять поранених з поля бою. Збір оголосила Марічка Полтавка у Фейсбуку, друг якої Євгеній Хохлов з потратимами боронить Україну у лавах медичних сил ЗСУ.

Наразі із 300 тисяч гривень, що необхідні, зібрали 35. Долучитися можна тут або тут.

Авто на потреби ЗСУ

Команда VIP Тернопіль збирає кошти на автомобілі для Збройних Сил України. Для цього вони заохочують українців переказувати вартість випитої філіжанки кави на допомогу ЗСУ. 

2 з 21 авто вже є. Долучитися до ініціативи можна переказавши кошти за реквізитами:

  • PayPal: [email protected] (Володимир Мєзін)
  • ПриватБанк: 4731 2191 1532 9181 (Віктор Мотиль)
  • Monobank: 5375 4114 1043 0305 (Віктор Мотиль)

 

Окрім цього, на сьогодні ініціативна група волонтерів на чолі зі львів'янином Святославом Літинським ввезла понад 250 автомобілів для ЗСУ. Вони купують авто в Європі, оформлюють документи, організовують водіїв для того, аби перевезти авта до Львова, а надалі  за запитами підрозділів.

Допомогти можна, надіславши кошти на картку: 4731 1856 0729 5240 або paypal: [email protected].

Читайте також: Львів’ян запрошують стати «спортивними донорами» крові. Як долучитися

Додамо, що один з автомобілів, які передавали, брав зокрема участь у деокупації Лимана. Інший – на Бахмутському напрямку. 

Також Український письменник Андрій Любка уже закупив 63-тю машину для ЗСУ. Повнопривідний джип Toyota RAV4, це одна з найкращих і найнадійніших машин у цьому сегменті. Це авто для української армії повністю оплатила Яна Барінова науковиця й менеджерка, випускниця Паризької бізнес-школи, ексдиректорка Департаменту культури міста Києва. Для того, щоб зібрати гроші на джип, вона організувала акцію і розпродала серед подруг більшу частину свого гардеробу. Після технічної підговки й фарбування цю машину повезуть на Харківський напрямок.

Надалі підтримати ініціативу для купівлі машини на потреби ЗСУ можна тут або надіславши фінансову допомогу картку: 4149 4390 2283 0743.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!