Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Перелік волонтерських збірок

1931 0
Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих львів’ян, які збирають необхідне для потреб військових.
Державний прапор України/фото ілюстративне

Державний прапор України/фото ілюстративне

У Львові працює чимало волонтерів, волонтерських організацій та благодійних фондів, які через повномасштабне вторгнення росії на територію України, бойові дії, поранення військових та цивільних почали збирати найнеобхідніше.

Потужний PowerBank

15-річний львів’янин Захар Щурко, який закінчив 9-й клас гімназії «Престиж», розробив надпотужний PowerBank – джерело живлення для військових з виходами USB, 12V, 220V і тепер передає їх на фронт. Перший пристрій зробив за свої кошти, які збирав разом з братом на ноутбук і велосипед. Вже для наступних батарей потрібна допомога.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти зібрати продукти і речі першої необхідності для людей, які є на Сході та Півдні

Як розповів Тvoemisto.tv хлопець, надпотужний PowerBank для ЗСУ здатний заряджати мобільні телефони, дрони, рації та інші пристрої. У разі потреби пристрій можна обладнати потужнішою батареєю.

Пристрій може заряджатися від звичайної розетки 220В, прикурювача в авто/військовій техніці, сонячної панелі, що входить у комплект.

Вага пристрою 10 кг, але зарядивши від розетки, сонячної батареї такий PowerBank можна брати в окопи, ліс, перевозити в машині і водночас заряджати пристрої – рації, ноутбуки, дрони, телефони. За словами Захара Щурка, станція є безшумна і здатна заряджати 15 телефонів. При максимальній навантаженості пристрій працюватиме 2,5 год.

На виготовлення однієї надпотужної батареї йде приблизно тиждень. Ціна пристрою 20 500 грн. Виручені кошти підуть на створення наступних безоплатних станцій для військових. Загалом Захар Щурко має на мені зробити щонайменше 10 таких станцій. Одна батарея поїде до військових вже найближчим часом, другу вже замовили.

Допомогти зібрати кошти на PowerBank для ЗСУ можна за реквізитами:

4441114458045927

https://send.monobank.ua/jar/7bnDRiM4jS

PayPal: [email protected].

Турнікети для бійців

Долучитися до закупівлі 1000 турнікетів і допакувати їх у вже готові 1000 аптечок закликає  співкерівниця благодійного фонду «Допоможи фронту» Галина Мороз. А це 1000 бійців, які у випадку поранення матимуть чим собі допомогти.

Долучитися можна так:

ГО «Допоможи фронту»

ЄДРПОУ 40053587

розрахунковий рахунок в гривні

IBAN UA403052990000026006021010935

в ПАТ КБ Приватбанк

МФО 305299

Donate with Privat24

PayPal: [email protected].

3D-принтер для запчастин до коптерів

Для українських військових, які зараз захищають українські території від окупантів, вже закупили 3D-принтер та DJI Mavic-3, які роблять запчастини до коптерів і системи скидання вибухівки, але потреби ще є. Про це повідомляє волонтерка Ірина Вовк.

Читайте також: Нацбанк оголосив про збір монет для потреб ЗСУ

«З принтером, кажуть, і з новими мавіками, які ми з ваших донейтів навезли, робота пішла краще. Друзі, дякую, що ви є, що ваші донейти закривають просто нереальні здавалося потреби», – йдеться у повідомленні.

Допомогти фінансово можна скинувши допомогу на картку: 4731219118818339 (Ірина Вовк)

Приціл та бронежилети

Регулярно найнеобхідніші речі для наших військових збирає ще одна волонтерка Лілія Кузик. За її словами, навіть маленький переказ у 10 гривень реально впливає.

«Краплі формують океан, ми в цьому не раз переконувалися. докидайте на кожен збір навіть мінімум, якщо є змога», – пише Лілія Кузик.

Читайте також: У Львові збирають електронні сигарети для виготовлення бойових дронів для ЗСУ

Зараз волонтерка активно збирає на бронежилети і сума вже наближається до половини суми.

Допомогти можна через Монобанк, PayPal – [email protected].

Макулатура на ЗСУ

Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука, що на пл. Ринок, 9, збирає в макулатуру книги, написані російською, кошти з яких віддадуть на ЗСУ.

Читайте також: На Львівщині збирають російськомовні книги, щоб здати на макулатуру

Долучитися до акції та принести книги можна щодня.

Енергетичні батончики

Працює для наближення перемоги, виготовляючи енергетичні батончики для захисників, волонтерка Віра Попович. Минулого тижня закупили складників на 10357 грн, зокрема 10 кг чорносливу, 25 кг кураги і 12,5 кг журавлини. Усі сухофрукти пішли на батончики, які передали на «'Львівську Волонтерську Кухню'», а також безпосередньо для наших захисників, переважно для бійців 80-тої, 24-тої бригади. Також вдалось зібрати гроші на наступні покупки необхідних складників.

«Кожен з нас може щось робити для перемоги, для цього не обов'язково брати зброю в руки і бути в місцях де точаться запеклі бої. Своєю працею, фінансовою допомогою, наданням житла біженцям. Хтось, в кого гарний врожай, може ним поділитись, хтось може зібрати дикорослі трави на чаї для військових, є багато інших напрямків, де можна прикласти свою енергію, сили, розум для наближення нашої перемоги», – йдеться у повідомленні.

Фінансову допомогу можна скинути на картку: 5168755471181566 (Попович Віра Іванівна)

Майстер-класи задля потреб ЗСУ

Львівський міський центр соціальних служб регулярно проводить безкоштовні майстер-класи для місцевих та переселенців із виготовлення різних виробів, які згодом продаватимуть на благодійному ярмарку, а виручені гроші підуть на потреби української армії. Відвідувати майстер-класи можуть дорослі та діти від 15 років. Учасникам видають все необхідне.

Сьогодні всі бажаючі могли плести ляльку-мотанку та допомогти ЗСУ. Щодо наступних майстер-класів варто слідкувати за новинами на сторінці Львівського міського центру соціальних служб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!