Білі костюми на зиму та рації - нові потреби військових в АТО

2923 0
Представники трьох львівських волонтерських організацій - «Львівський Лицар», «Допомога Фронту» та «Парк», розповіли, що військовим на Сході і далі потрібна допомога, однак потреби солдат змінилися.

Продуктів, бронежилетів чи шоломів, як раніше, вже не потрібно, натомість, і командири, і офіцери, просять тепловізори, прибори нічного бачення, біноклі. За словами волонтерів, на передовій просять саме те, що не передбачено статутом Збройних Сил України, повідомляє Zaxid.net. 

Представник волонтерської групи «Парк» Олександр Молодий зазначив, що Міністерство оборони не возить бійцям того, що не написано в статуті - тактичні окуляри, тактичні рукавиці, тепловізори, прибори нічного бачення, дальньоміри.

Вісімдесята бригада вже попросила білі маскувальні костюми на зиму. Також солдатам необхідні теплі і високі військові шкарпетки, зимове взуття, бо його немає взагалі, зазначила Уляна Дідич. 

«А ще величезна проблема з раціями. Танкістам видають танки чи самоходки, на яких з п’яти рацій монтують одну для зв’язку з батальйоном, а на самоходки ставлять слабкі волонтерські рації. Стаціонарна одна рація, яка потрібна хлопцям, коштує до 20 тисяч гривень».

Також із настанням холодів солдати почали хворіти. Тож хлопцям більше передають протипростудні ліки, такі як Фервекс, Терафлю. Як раніше дуже потрібні самозатягуючі джгути і кровозупинні препарати. 

Проте волонтери просять людей самим препарати не купувати, а радитись. Добровольці підкажуть, де можна купити дешевше і порадять, що конкретно потрібно бійцям.

Фото: worldmilitary.org, patriotshop.com.ua, 0362.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!